Mac Allister setnul Manchester United, o výhře Brightonu rozhodl z penalty v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mac Allister setnul Manchester United, o výhře Brightonu rozhodl z penalty v nastavení
Brighton rozhodl z penalty.
Brighton rozhodl z penalty.
Profimedia
Brighton zvládl dohrávku 28. kola Premier League, když na vlastní půdě porazil Manchester United 1:0. Smolařem hostů se stal Luke Shaw, (27) jenž v posledních minutách nastaveného času zahrál v pokutovém území rukou. Následnou penaltu proměnil ve vítězný gól Alexis Mac Allister (24). Porážka Rudých ďáblů nahrála do karet Liverpoolu, jenž po sérii vítězství ztrácí na čtvrtou příčku už jen čtyři body.

Rudí ďáblové se díky agresivnímu presinku dostali k šanci hned ve druhé minutě, Antony však pálil těsně vedle pravé tyče. Ještě větší příležitost měli vzápětí domácí, když Kaoru Mitoma vystihl nepřesnou rozehrávku a postupoval sám na bránu. Japonský křídelník ale v koncovce selhal a trefil pouze Davida de Geu.

Ve 28. minutě se Marcus Rashford poměrně snadno uvolnil uvnitř pokutového území ke střele, Jason Steele byl však u přední tyče připraven včas. Na gólmana domácích nevyzrál po pěkné spolupráci ani Anthony Martial.

Utkání Brighton – Manchester United 1:0

Hra se přelévala ze strany na stranu i ve druhé půli. Několik slibných náběhů za obranu předvedl Mitoma, k vážnějšímu ohrožení De Geovy brány však nedošlo. V 68. minutě se ocitl v dobré příležitosti Bruno Fernandes, ale jeho střela pouze vyprášila Steeleho rukavice.

Sudí ponechával hře poměrně volný průběh a několik sporných situací rozjitřilo emoce na obou stranách. V 86. minutě předvedl odvážnou samostatnou akci Solly March, jeho následný projektil z hranice vápna však prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Rozuzlení přišlo až v dlouhém nastaveném čase, když zahrál rukou ve vápně Shaw. Nařízenou penaltu pro domácí proměnil ranou k levé tyči Mac Allister.

Tabulka Premier League.
Livesport