Souček proti Crystal Palace zazářil gólem a asistencemi, Brighton deklasoval Wolves

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Souček proti Crystal Palace zazářil gólem a asistencemi, Brighton deklasoval Wolves
Aktualizováno
Tomáš Souček odehrál fantastický zápas.
Tomáš Souček odehrál fantastický zápas.Profimedia
West Ham padl ve 34. kole Premier League na půdě Crystal Palace 3:4. Ve strhujícím pětibrankovém prvním poločase se gólem a asistencí blýskl Tomáš Souček (28), který navíc po změně stran nahrával i na poslední trefu Kladivářů. Přesto ze zápasu odešli vítězně domácí, což nedokázal zvrátit ani Vladimír Coufal (30), jenž odehrál celé utkání. Brighton o rekordní výhře 6:0 rozhodl už v prvním poločase, kdy dokázal vstřelit čtyři branky.

Crystal Palace – West Ham 4:3

Kvůli nefungujícím skenerům vstupenek u vchodů do Selhurst Parku byl start střetnutí o čtvrt hodiny odložen. Týmy tak chtěly fanouškům vynahradit dlouhé čekání ve frontách brzkým gólem. Ten vstřelil West Ham, když se míč po rohovém kopu odrazil k Součkovi, jenž ranou z hranice malého vápna otevřel skóre. Domácí na nepříznivý vývoj zareagovali prakticky ihned. Jordan Ayew si načasoval náběh za obranu, obdržel přesný pas od Michaela Oliseho a střelou na bližší tyč srovnal.

Záhy bylo z kopačky Wilfrieda Zahy o gól napřed Crystal Palace. Ve 20. minutě propadla nahrávka Oliseho z pravé strany až na 30letého reprezentanta Pobřeží slonoviny, který rozradostnil zaplněné ochozy. Ty pokračovaly v oslavách o 10 minut později, kdy po Součkově chybě zakončil samostatný únik ranou mezi nohy brankáře Jeffrey Schlupp. Český reprezentant do jisté míry napravil své zaváhání ještě před přestávkou, když prodloužil centr od rohového praporku na Michaila Antonia, jenž pohodlně snížil.

Domácí tým byl po většinu zápasu lepším týmem.
Domácí tým byl po většinu zápasu lepším týmem.Opta by Stats Perform

Ofenzivní představení neustávalo ani po změně stran, ačkoli stav zůstával delší dobu neměnný. V 54. minutě se k dalekonosné střele odhodlal Olise, jehož pokus vytěsnil nad břevno skvělým zákrokem Lukasz Fabiaňski. O chvíli později se po rychlé výměně míče ocitl ve vápně Eberechi Eze, který velmi ochotně padl na zem v souboji s obráncem a rozhodčí nařídil penaltu. Tu sám 24letý Angličan proměnil.

West Ham se však nevzdával a v 72. minutě po dalším rohu opět snížil. Znovu to byl Souček, jenž prodlužoval balon na zadní tyč, kterou zavíral ve skrumáži skórující Nayef Aguerd. Více už ale Kladiváři nestihli a museli se smířit s těsnou porážkou.

Brighton – Wolves 6:0

Fotbalisté Brightonu zaznamenali svou nejvyšší výhru v historii této soutěže, když na vlastním hřišti rozstříleli Wolves 6:0. Dvakrát se jim povedlo skórovat už v první čtvrthodině a opět potvrdili, že úvody zápasů jim dlouhodobě vychází skvěle. Do 15. minuty se v aktuálním ročníku anglické nejvyšší soutěže prosadili vícekrát než kterýkoliv jiný celek, nově již 12krát. Utkání nakonec poznalo hned tři dvougólové střelce, mezi které patřil i Deniz Undav. Bývalý kanonýr belgického Saint-Gilloise se po příchodu na Ostrovy radoval ze svých prvních ligových zásahů.

Brighton od začátku utkání jasně dominoval.
Brighton od začátku utkání jasně dominoval.Opta by Stats Perform

Brentford – Nottingham 2:1

Hráči Brentfordu porazili na domácím hřišti Nottingham 2:1. První a dlouho jedinou trefu utkání obstaral v závěru půle proti chodu hry Danilo. Včely ale i nadále pokračovaly ve vytrvalé snaze o překonání obrany Forest, což se jim nakonec zásluhou 20. ligové branky Ivana Toneyho z 82. minuty povedlo. Velký obrat pak dokonal v nastaveném čase Josh Dasilva, a výrazně tak utlumil záchranářské ambice hostů, které výrazně vzrostly po triumfu z minulého kola.

Brentford byl v utkání lepším týmem.
Brentford byl v utkání lepším týmem.Opta by Stats Perform
Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport