Manchester City loví mezi Chorvaty, po Kovačičovi dotahuje příchod žádaného Gvardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City loví mezi Chorvaty, po Kovačičovi dotahuje příchod žádaného Gvardiola
Joško Gvardiol je údajně velmi blízko přestupu do Manchesteru City.
Joško Gvardiol je údajně velmi blízko přestupu do Manchesteru City.RB Leipzig
Vedení Manchesteru City se svým fanouškům chystá představit druhou letní posilu. Defenzívě loňského suveréna bude nově šéfovat Joško Gvardiol (21), chorvatský obránce přijde z RB Lipsko a transfer by měl vyjít až na sto milionů eur (2,4 miliardy korun).

Bronzový medailista z loňského mistrovství světa se na podmínkách kontraktu v Anglii dohodl před měsícem a společnou řeč nyní našly i kluby. Chorvat dnes na utajeném místě absolvoval první část zdravotní prohlídky, potvrzení přestupu je pak otázkou několika hodin.

Gvardiol je odchovancem Dinama Záhřeb a v Lipsku strávil dvě sezony, na konci každé z nich se spoluhráči slavil triumf v Německém poháru. Kontrakt měl ještě na čtyři roky a o jeho odchodu se spekulovalo již několik měsíců, loni za něho devadesát milionů eur neúspěšně nabízela Chelsea.

Gvardiol se v jedné kabině sejde se svým krajanem Mateem Kovačićem, jehož Citizens koupili z Chelsea. V týmu se naopak mine s Riyadem Mahrezem, alžírský křídelník míří za třicet milionů liber do saúdskoarabského Al Ahli.

Další přestupy a spekulace