Návrat se v dohledné době nekoná. Haaland bude mimo hru do konce ledna, prozradil Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat se v dohledné době nekoná. Haaland bude mimo hru do konce ledna, prozradil Guardiola

Haaland se na hřiště jen tak nevrátí.
Haaland se na hřiště jen tak nevrátí.AFP
Minimálně do konce ledna bude fotbalistům Manchesteru City chybět zraněný kanonýr Erling Haaland (23). Trenér anglických šampionů Pep Guardiola před dnešním ligovým zápasem v Newcastlu novinářům odtajnil, že by se útočník měl vrátit k tréninku až příští týden na soustředění ve Spojených arabských emirátech.

Haaland vynechal posledních osm zápasů City kvůli zranění nohy, které utrpěl na začátku prosince. Třebaže nehraje už pět týdnů, stále se dělí se 14 góly o vedení v tabulce střelců Premier League s Mohamedem Salahem z Liverpoolu. Až na domácí remízu s Crystal Palace úřadující mistři jeho absenci na výsledcích nepocítili.

Guardiola doufal, že se norský střelec vrátí na začátku nového roku, jenže problém je nepříjemnější, než se odhadovalo. Haalanda brzdí zranění kosti. "Chce to čas. Trvá to déle, než jsme čekali. Lékaři rozhodli, že bude mít ještě týden klid. Snad znovu začne s tréninkem v Abú Zabí. Doufejme, že na konci měsíce bude připraven," řekl trenér úřadujících vítězů Ligy mistrů, kteří v anglické lize ztrácejí pět bodů na vedoucí Liverpool.

Haaland v minulé sezoně během prvního roku v klubu nastřílel 52 gólů a pomohl Sky Blues k treble. "Erling nám hodně chybí. Potřebujeme ho," řekl kouč. 

Další ranou pro City jsou problémy švýcarského obránce Manuela Akanjiho, který musel předčasně odstoupit z utkání třetího kola FA Cupu proti Huddersfieldu minulý víkend. Na seznamu zraněných hráčů City se připojil k daslšímu obránci Johnu Stonesovi. "Manuel bude mimo hru několik týdnů. Máme štěstí, že po Newcastlu nás v následujících 10 dnech nečekají žádné zápasy. Uvidíme, jak se bude cítit v dobrém počasí v Abú Zabí," uzavřel Guardiola.