Haaland si kritiku neodpustil. Měli jsme mít deset vyloučených hráčů, prohlásil Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland si kritiku neodpustil. Měli jsme mít deset vyloučených hráčů, prohlásil Guardiola

Haaland byl sporným rozhodnutím viditelně rozzloben.
Haaland byl sporným rozhodnutím viditelně rozzloben.Profimedia
Je možné, že Erling Haaland (23) bude v brzké době čelit disciplinárnímu řízení poté, co si po nedělní remíze Manchesteru City s Tottenhamem (3:3) na sociálních sítích stěžoval na rozhodčího Simona Hoopera (41).

Útočník Manchesteru City byl rozhořčen poté, co rozhodčí v závěru střetnutí Premier League na Etihad Stadium poskytl výhodu a následně ji ukončil. Haaland byl na konci utkání faulován, nicméně se rychle zvedl a přihrál Jacku Grealishovi, který tak mohl postupovat sám na gólmana Spurs. Jenže sudí Hooper výhodu zrušil a následně nařídil "pouze" volný kop.

Haaland byl jedním z několika hráčů City, kteří se na rozhodčího zlobili, a po zápase ve svých protestech pokračoval tím, že na sociální síť X, dříve Twitter, umístil videoklip s incidentem a komentářem "WTF".

Trenér Pep Guardiola o Haalandově příspěvku na sociální síti nevěděl, když po zápase hovořil s novináři, ale s odkazem na reakci norského kanonýra na hřišti připustil, že hněv hráčů chápe.

"Je to normální. Jeho reakce byla stejná jako u ostatních deseti hráčů. Podle pravidel se s rozhodčími nesmí mluvit, měli jsme mít 10 vyloučených hráčů. Je trochu zklamaný. Dokonce i rozhodčí – kdyby hrál za Manchester City, byl by za ten zákrok zklamaný, to je jasné," řekl šéf lavičky City.

Guardiola se snažil svou kritiku mírnit, když v televizním rozhovoru řekl, že nechce "reagovat jako Mikel Arteta", čímž narážel na kontroverzní výroky manažera Arsenalu po listopadovém duelu s Newcastlem.

Na tiskové konferenci dodal: "Já dělám chyby, hráči dělají chyby. Překvapilo mě to, protože v tu chvíli Erling upadl, a když v tu chvíli pískáte, je to v pořádku. Ale když se hráč postaví, pokračuje a rozhodčí udělá to gesto, aby se hrálo dál, a teprve poté, co přihraje, přeruší hru... To se mi nelíbí. Nechci ho kritizovat."

"U postranní čáry někdy ztratím hlavu a gesta nejsou správná, ale za ty roky, co jsem manažerem, nejsem ten, kdo by to komentoval, když emoce opadnou," uzavřel Guardiola.

Přehled zápasu Manchester City – Tottenham 3:3