Newcastle po další výhře drží třetí místo, zničil West Ham se Součkem a Coufalem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle po další výhře drží třetí místo, zničil West Ham se Součkem a Coufalem

Newcastle zvítězil celkem jednoznačně.
Newcastle zvítězil celkem jednoznačně.AFP
Fotbalisté West Hamu v dohrávce 7. kola Premier League doma utrpěli debakl 1:5 s Newcastlem, který si upevnil třetí místo v tabulce. Za poražený londýnský tým nastoupili od začátku záložník Tomáš Souček (28) a jako střídající hráč obránce Vladimír Coufal (30). Manchester United v dohrávce 25. kola udolal Brentford 1:0 a posunul se na čtvrtou příčku o skóre za Newcastle.

Manchester United – Brentford 1:0

Domácí do utkání vstoupili vlažně. První zajímavou situaci si vypracovali až v 19. minutě, kdy faulovaný Marcel Sabitzer zahrával přímý kop z dobré pozice, jeho střela ale trefila jen hráče ve zdi. Z následného rohu se však dostal míč ke Scottu McTominayovi, který z hranice vápna vypálil těsně nad branku Davida Rayi.

United otevřeli skóre ve 27 minutě, kdy Sabitzer hlavou připravil balon pro ve vápně nikým nehlídaného Marcuse Rashforda a ten propálil bezmocného Rayu. Navýšit vedení se snažil Antony, který za šestnáctkou pálil hned dvakrát, ani jeden pokus však nemířil mezi tři tyče.

Red Devils vstoupili do druhé půle lépe než do té předchozí, jejich aktivita však nevedla k žádnému nebezpečnému zakončení. Ohrozit branku se povedlo na druhé straně Kevinovi Schademu, kterého průnikovkou uvolnil Ivan Toney, německý záložník ale nedokázal překonat vyběhnuvšího Davida de Geu. Zvýšit vedení United mohl po Rashfordově přihrávce Fred, ten v šestnáctce vysoko přestřelil.

Livesport hráč utkání: Marcus Rashford (Manchester Utd)

West Ham – Newcastle 1:5

Po kuriózní rozehrávce zápasu si míč vzal Jarrod Bowen a průnikem po pravém křídle se dostal až k hranici šestnáctky, odkud vyslal prudký přízemní centr, jenž nechtěně poslal do tyče hostující Bruno Guimaraes. V 6. minutě však bylo všechno jinak. Allan Saint-Maxima nacentroval z pravé strany načechraný balon, který přesně přistál na hlavě volného Wilsona a hlavičkou ke vzdálenější tyči nedal šanci Lukaszovi Fabiaňskému.

Hosté měli více ze hry.
Hosté měli více ze hry.Livesport

O sedm minut později se hosté dostaly už do dvougólového vedení zásluhou Joelintona i s posvěcením videorozhodčího. Chvíli před přestávkou se Kladiváři vrátili zpátky do zápasu díky brance Kurta Zoumy, který si našel na vzdálenější tyči centr od rohového praporku a hlavičkou o zem rozveselil zamlklý London Stadium.

Po necelé minutě druhého poločasu přišla pro Hammers studená sprcha, jelikož Nayef Aguerd daroval míč Wilsonovi a po kličce Fabiaňskému zasunul balon do prázdné branky. David Moyes se pokusil po hodině utkání oživit hru Kladivářů trojím střídáním, včetně příchodu Coufala, jenže ani změny v sestavě nepřinesly zlepšený výkon Hammers. Definitivní pojistku přidal v závěru po chybě Fabiaňského švédský útočník Alexander Isak. Znechucení fanoušci Hammers následně ve velkém opustili ochozy a poloprázdné hlediště poté ještě vidělo jednu branku Toons z kopačky Joelintona.

Livesport hráč utkání: Callum Wilson (Newcastle)

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport