Fotbalový víkend ONLINE: Garnacho dal vzpomenout na Rooneyho. Kadeřábek nahrál na gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fotbalový víkend ONLINE: Garnacho dal vzpomenout na Rooneyho. Kadeřábek nahrál na gól

Aktualizováno
Garnacho předvedl v Goodison Parku výstavní nůžky.
Garnacho předvedl v Goodison Parku výstavní nůžky.AFP
Je tu víkend a všechna pozornost, která byla dosud věnována reprezentačním bojům, se opět přesouvá na ligové trávníky. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob věhlasných stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

PONDĚLÍ 27. LISTOPADU

06:39 – Olympique Lyon v neděli prohrál 0:2 s LOSC Lille a Fabio Grosso zapsal čtvrtou prohru z úvodních sedmi ligových utkání ve funkci (1-2-4), čímž vyrovnal negativní zápis Raymonda Domenecha ze sezony 1989/1990.

06:30 – Luka Modrič nedohrál za Real Madrid zápas s Cádizem (3:0), na vině přitom byly zdravotní potíže. Chorvatský záložník si po změně stran poranil stehenní sval.

NEDĚLE 26. LISTOPADU

22:30 – Sparta se výhrou 2:0 nad Zlínem vrátila na vrchol ligové tabulky. Slovácko si poradilo stejným poměrem s Baníkem a posunulo se na třetí příčku, Jablonec pak v souboji na spodku tabulky přetlačil 2:1 Pardubice. Kompletní ligovou tabulku si můžete prohlédnout zde.

22:19 – Aris Soluň v nedělním zápase řecké ligy porazil Panathinaikos 2:0, proti němuž na druhý gól asistoval Vladimír Darida. Bývalý český reprezentant se v sezoně podílel už na třech ligových gólech (1+2).

21:34 – Zlín prohrál na Spartě 0:2 a po 16 kolech zůstává na předposledním místě FORTUNA:LIGY. "Zápas jsme nezačali moc dobře. Hráli jsme v rozestavení 3-4-3, nešlo nám to v rozebírání hráčů. Kluci odevzdali maximum, ale máme opravdu, hlavně v obranné fázi, co zlepšovat," hodnotil utkání kouč hostů Bronislav Červenka.

21:08 – Peter Vindahl se coby host z Alkmaaru, kde ho váže smlouva do roku 2025, pohodlně usadil v bráně Sparty a tam by mohl pokračovat i po sezoně. Podle informací serveru INfotbal.cz už Sparta řeší aktivaci klauzule, která by měla mít hodnotu 1,5 milionu eur.

20:41 – O tříbodovém zisku Realu Madrid na půdě Cádizu rozhodl v úvodní čtvrthodině Rodrygo, který zakončil slalom v domácím vápně impozantní střelou do šibenice. Dvadvacetiletý Brazilec se pak prosadil ještě jednou a asistoval i na třetí trefu Bílého baletu. Celou reportáž z utkání si můžete přečíst zde.

20:22 – "Cítili jsme, že je to hrozně důležitý zápas. Pardubice jsou nepříjemné, mají velice běhavé hráče a taky to potvrzovaly. První půlhodina byla z naší strany velice špatná. Pomohl nám gól na 1:1. Přiznávám, že v poločase jsem byl zlý. Hany (Hanuš) nám zachránil výsledek, když chytil penaltu a ještě jednu šanci," řekl po výhře 2:1 trenér Jablonce Radoslav Látal. Vyzdvihl také dvougólového Miloše Kratochvíla, jenž ovšem zavinil také penaltu.

20:09 – Hvězdný Argentinec Paulo Dybala se v soubojích s Udinese podílel celkově již na 19 brankách, přičemž jediným hráčem, který byl v zápasech proti jednomu týmu v italské soutěži produktivnější, zůstal Francesco Totti. Legendární útočník jich v soubojích s Parmou gólem či asistencí obstaral 20.

Dybala si připsal v nedělním utkání s Udinese 1+1.
Dybala si připsal v nedělním utkání s Udinese 1+1.AFP

19:58 – Vítězná šňůra lídra belgické Jupiler Pro League RU Saint-Gilloise v neděli skončila – zastavila se na osmi ligových zápasech. Třetímu Gentu se podařilo na domácí půdě vyválčit alespoň remízu 1:1, díky níž se Anderlecht může na úplné čelo tabulky dotáhnout na rozdíl pouhých čtyř bodů.

19:31 – Ostravský Baník nezvládl utkání 16. kola na půdě Slovácka, kde nevstřelil ani branku. Hostující trenér Pavel Hapal si uvědomuje, že právě proměňování šancí bylo při dvougólové porážce klíčovým faktorem. "Jsem hodně zklamaný z výsledku i výkonu našeho týmu. Přitom jsme do utkání dobře vstoupili, vytvořili si dvě vyložené šance, ale neproměnili jsme je. Koncovka byla dnes naší slabinou,” hlesl. "Slovácko vyhrálo naprosto zaslouženě," dodal.

19:14 – Hoffenheim se ve 12. kole Bundesligy představil na vlastním stadionu proti Mohuči, která se následně dostala ve 39. minutě do vedení. Domácím se podařilo vyrovnat po změně stran. Na trefu Roberta Skova navíc nahrával český krajní obránce Pavel Kadeřábek, jenž na hřiště přišel hned po poločasové přestávce.

18:48 – Argentinec Alejandro Garnacho se ve věku 19 let a 148 dní stal nejmladším hráčem Manchesteru United, který se dokázal prosadit na stadionu Goodison Park. Nejmladším střelcem na půdě Evertonu byl dosud Wayne Rooney. Tomu bylo při jeho gólu v srpnu 2005 19 let a 293 dní. Reprezentant jihoamerické země navíc anglického ostrostřelce překonal jeho ikonickými nůžkami.

18:39 – Fotbalisté Nice porazili ve 13. kole Ligue 1 hosty z Toulouse 1:0, potvrdili pozici celku s nejlepší defenzivou napříč nejlepšími pěti evropskými soutěžemi a s jednobodovou ztrátou nadále dýchají na záda vedoucímu PSG. Po vyrovnané první půli rozhodl o vítězi v 54. minutě Terem Moffi, který se ocitl na konci perfektní rychlé akce Orlů. Les Violets sice svého soupeře výrazně přestříleli, jejich pokusy ale na branku mířily jen zřídkakdy.

18:16 – Změny ve vedení se dějí v druholigovém Prostějově. Dosavadní dvouhlavé vedení Karel Kroupa-Ladislav Dudík v čele sportovního úseku nahradí coby sportovní ředitel Jiří Balcárek, který dovedl Uničov k průběžnému čtvrtému místu v MSFL. Dudík v posledním klubu druhé ligy nekončí, jen se přesouvá k mládeži. Balcárek mezitím přichází navázat na minulou spolupráci s trenérem A-týmu Pavlem Zavadilem z Opavy.

17:50 – Další nádherný gól vstřelil v neděli po Marku Havlíkovi v anglické Premier League teprve 19letý Argentinec Alejandro Garnacho ve službách Manchesteru United. Nůžkami otevřel skóre utkání hraného na půdě Evertonu.

17:32 – Spartu ve čtvrtek čeká klíčová bitva v Evropské lize doma s Betisem, a proto je zvláště dobrou zprávou, že už v nedělním výročním zápase proti Zlínu jsou Brianu Priskemu mezi náhradníky k dispozici Matěj Ryneš a kapitán Ladislav Krejčí, kteří zmeškali několik ligových i pohárových utkání v řadě.

17:19 – Fotbalisté Slovácka zvládli v 16. kole FORTUNA:LIGY domácí duel s Baníkem Ostrava a díky výhře 2:0 se posunuli na třetí místo v tabulce. O vítězný gól se už ve 30. minutě zápasu postaral Marek Havlík, kterého ve druhé půli napodobil Rigino Cicilia. V souběžně hraném utkání se povedl obrat Jablonci, který doma udolal Pardubice 2:1. Hrdinou zápasu se stal dvougólový Miloš Kratochvíl. Více o obou zápasech se můžete dočíst v článku.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

17:11 – Tottenham prohrál v Premier League potřetí v řadě a propadl se na pátou příčku tabulky. O pozici výše ho vystřídal jeho nedělní přemožitel Aston Villa. Utkání, které skončilo 2:1 pro Villains, rozhodl v 61. minutě Ollie Watkins. Více gólů (12) než on má v aktuální sezoně z hráčů působících v Anglii napříč soutěžemi pouze Erling Haaland (18).

16:42 – Česká internacionálka Klára Cahynová ve španělské Seville působí už od roku 2021, teprve nyní však vstřelila svou premiérovou ligovou branku. A to ne ledajakou – jednalo se o vítěznou trefu zlínské rodačky v městském derby s Betisem (6:0).

16:23 – Milimetrově přesnou trefou na 1:0 se v utkání Slovácka s ostravským Baníkem prezentoval Marek Havlík. Osmadvacetiletý záložník se trefil už pošesté v sezoně.

16:07 – Villarreal k triumfu nasměroval po změně stran hrdina nedávného pohárového duelu José Luis Morales, jenž překonal své dvougólové vystoupení a hattrickem přihrál svému týmu důležitý triumf. Již 36letý útočník se tak od příchodu staronového kouče trefil celkem pětkrát.

Moralesovy statistiky proti Osasuně.
Moralesovy statistiky proti Osasuně.Opta by StatsPerform/Profimedia

15:48 – Rovnou dva významné milníky naráz pokořil v utkání Cagliari s Monzou trenér domácího klubu Claudio Ranieri. Dvaasedmdesátiletý kouč si odbyl 450. zápas na lavičce týmu Serie A a zároveň si v této soutěži připsal na konto už svůj 700. bod za remízu 1:1.

15:17 – Martin Frýdek včera zazářil v utkání svého Luzernu s Winterthurem (3:1), když si připsal rovnou dvě asistence – na první a třetí gól svého týmu. Celkem jich už v této sezoně nastřádal kvarteto. Jeho klub sedí na páté příčce pět bodů za lídrem tabulky.

14:21 – Anglický fotbal se v neděli oděl do černé. Albion truchlí za Terryho Venablese, bývalý kouč národního týmu, Tottenhamu či Barcelony zemřel ve věku 80 let.

14:11 – Spekulovalo se o Raúlovi, realita je ale jiná. Německý Union Berlín má z krize dostat chorvatský kouč Nenad Bjelica, který naposledy působil v tureckém Trabzonsporu. O novém kouči českého reprezentanta Alexe Krále a jeho parťáků se dočtete víc v článku.

13:25 – Hodně podivný den včera zažil Felix Brych. Zkušený německý sudí řídil duel Frankfurt – Stuttgart, v rámci 1. Bundesligy vedl 344. zápas a v tomto směru se dotáhl na rekordmana Wolfganga Starka, o historické maximum se pak spolu budou dělit hodně dlouho. Brych utkání nedokončil, poranil si koleno a jedná se o přetržený přední zkřížený vaz, sudí tak zřejmě přijde o zbytek sezony. Více informací najdete v článku.

11:35PSV Eindhoven vyhrál i třináctý zápas nové sezony, jedná se o druhý nejlepší start v historii nizozemské nejvyšší soutěže. Té v tomto ohledu kraluje právě PSV, na třinácti triumfech se zastavil i před pěti lety a patří mu i rekordních sedmnáct výher z ligového ročníku 1987/88.

Tabulka Eredivisie. (25.11.)
Tabulka Eredivisie. (25.11.)Livesport

10:38 – Přestože Česko během sobotní noci pokryl sníh, ligový program by to ovlivnit nemělo. Minimálně v Jablonci hlásí, že jsou připraveni.

10:10Twente nestačilo na PSV Eindhoven a po hodně dlouhé době zakusilo porážku na domácím trávníku. Přesněji řečeno po 567 dnech, naposledy si z jeho hřiště všechny body odvezla Fortuna Sittard, to se psal 7. květen roku 2022.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

08:50Lukáš Horníček se letos podruhé objevil mezi tyčemi Bragy. Český brankář ve službách portugalského klubu dostal šanci v pohárovém duelu na půdě Portimonense a přispěl k výhře 4:1, o čisté konto přišel sedm minut před koncem.

07:20 – Obránce Tomáš Kalas se střelecky prosadil za Schalke, jeho trefa ale na body nestačila, když vestfálský klub prohrál v Düsseldorfu 3:5. Schalke tak pokračuje v nepovedeném startu, v tabulce druhé německé ligy je třetí od konce.

06:50 – Rozhodčí Felix Brych v sobotu řídil duel mezi Frankfurtem a Stuttgartem a jednalo se o jeho 344. zápas v německé nejvyšší soutěži, čímž dorovnal historické maximum Wolfganga Starka, na duel ale nejlepší vzpomínky mít nebude. Sudí odstoupil o poločasové přestávce, důvodem bylo zranění stehenního svalu.

SOBOTA 25. LISTOPADU

22:44 – Zápas AC Milán s Fiorentinou (1:0) se zapsal do historických kronik, neboť na hřiště v závěru nastoupil mladíček Francesco Camarda. Útočník přišel v 83. minutě a ve věku 15 let, osmi měsíců a 15 dnů se stal nejmladším hráčem v historii italské nejvyšší soutěže. Dosavadní rekord Wisdoma Ameye překonal o 14 dní.

21:36 – Celokariérní stálice základní sestavy Atlétika Madrid Koke nastoupila i do sobotního utkání s Mallorkou. Pro 31letého španělského záložníka jde už o 600. start za mateřský klub napříč všemi soutěžemi. Je vůbec prvním hráčem, který v jeho dresu této mety dosáhl.

21:13 – Aby se ve vzájemném duelu střetl první s druhým a ani jeden z nich nebyl na konci dne v tabulce na vedoucí pozici? To se v historii Premier League stalo teprve podruhé. Poprvé se přeskočit dva lépe postavené celky povedlo Manchesteru City 28. listopadu 2015, když 1:1 remizoval Leicester City s Manchesterem United. Znovu tento počin zopakoval v sobotu Arsenal poté, co stejným výsledkem skončil souboj Manchesteru City s Liverpoolem.

20:45 – PSV vyhrálo v nizozemské Eredivisii už po 13. v řadě a nadále zůstává stoprocentní. Vzdorovat mu nedokázalo ani v tabulce třetí Twente. To eindhovenský celek přehrál 3:0 poté, co v dresu protivníka dostal ve 25. minutě červenou kartu Mees Hilgers.

20:35 – "Jako každý čtu noviny. Vůbec se nechci pouštět do diskuse na toto téma. Je to přece zbytečné, pokud jsou to jenom jaksi mediální úvahy," uvedl trenér Plzně Miroslav Koubek po remíze 1:1 s Hradcem Králové v návaznosti na spekulace o volném postu kouče české reprezentace. Podle sázkových kanceláří je dokonce aktuálně druhým největším favoritem po šéfovi Slovácka Martinu Svědíkovi. Celý rozhovor se zkušeným lodivodem si můžete přečíst v článku.

20:10 – Neapol při obnovené premiéře kouče Waltera Mazzarriho zvítězila ve 13. kole Serie A 2:1 v Bergamu. Po měsíci a půl se po zranění vrátil také útočník Victor Osimhen.

19:59 – Slavia pokořila na domácí půdě českobudějovické Dynamo 2:1, minimálně do zápasu Sparty se Zlínem se tak posunula na první místo tabulky. Výhry vybojovali také hráči Olomouce a Liberce. Plzeň remizovala v Hradci Králové 1:1, stejně dopadl i souboj Teplic s Bohemians.

Tabulka FORTUNA:LIGY.
Tabulka FORTUNA:LIGY.Livesport

19:46 – Hradec Králové dokázal před vlastními fanoušky uhrát cenný bod s Plzní při sobotním odpoledni. Domácí lodivod Václav Kotal, ač jeho družina byla pasována do role outsidera, pak viděl nerozhodný výsledek jako logické vyústění dění na hřišti. "Viděli jsme zajímavé utkání, obě mužstva chtěla vyhrát. Nakonec to skončilo, myslím, zaslouženou remízou,” uvedl při hodnocení.

19:21 – Xabi Alonso je prvním trenérem Leverkusenu v historii Bundesligy, který v soutěži vyhrál osm zápasů v řadě. Naposledy naplno bodoval díky triumfu 3:0 nad Werderem Brémy.

19:05 – Daniel Samek vstřelil ve své druhé sezoně v Itálii první soutěžní gól. V dresu Lecce do 19 let otevřel v první minutě skóre utkání s Boloňou. Nakonec se se spoluhráči radoval z výhry 3:2. Brzy 20letý záložník nicméně na šanci v dospělém fotbale čeká už takřka rok a půl. Naposledy nastoupil za Slavii v přátelském utkání proti Olympiakosu.

18:53 – Trenér Mladé Boleslavi Marek Kulič si po prohře v Liberci stěžoval na terén. A naznačil, že sám by zápas klidně ve sněhové vánici přerušil. "Nebylo to moc o fotbalové kráse, spíš taková válka. Dali jsme tam vysoké hráče a nakopávali, protože nic jiného hrát nešlo. Aspoň vyrovnávací branku jsme bohužel nevstřelili. Nebylo to na tom terénu o fotbale, byla to holomajzna. Ale když už máte utkání rozehrané, už se to asi musí dohrát," přemítal.

18:43 – Lazio se po reprezentační přestávce v rámci 13. kola Serie A gólově poprvé prosadilo proti Salernitaně, a to zásluhou proměněné penalty svého dvorního střelce Cira Immobileho. A tenhle dobyvatel pokořil jeden historický milník v italské nejvyšší soutěži. Stal se totiž vůbec prvním hráčem, který si připsal 100 gólů ve venkovních střetnutích, jubilejní zásah ovšem dostal hořkou příchuť, jelikož jeho Lazio nakonec prohrálo 1:2.

Immobile zaznamenal 100. branku na venkovním hřišti v Serii A.
Immobile zaznamenal 100. branku na venkovním hřišti v Serii A.AFP

18:36 – Mick van Buren začal zápas Slavie proti Českým Budějovicím v základní sestavě domácích. Je to už 100. ligové utkání, které Nizozemec v sešívaném dresu zaznamenal.

18:32 – Kouče Olomouce Václava Jílka potěšilo vedle výsledku a předvedeného výkonu i nastavení týmu. "V předchozích zápasech nám chybělo. Naše touha dovést duel do vítězného konce byla jednoznačná. Dařily se nám náběhy za obranu soupeře. Za sněhového přívalu se změnil charakter duelu, nakopávané míče byly nebezpečné. Spoléhali jsme na brejky a tyto okolnosti hrály nakonec v náš prospěch," pochvaloval si.

17:53 – Reprezentační kapitán Tomáš Souček korunoval své povedené období další důležitou trefou. Pár dní poté, co dovedl Česko na mistrovství Evropy, rozhodl v Premier League o výhře West Hamu na hřišti Burnley 2:1. Prosadil se v nastavení, stejně jako před dvěma týdny proti Nottinghamu. A svou trefou opět "Kladivářům" vystřelil tři body. Mezitím mířil přesně i v obou duelech národního týmu – v Polsku (1:1) i s Moldavskem (3:0).

16:27 – V Karviné nakonec dali hrací plochu do pořádku, dění v utkání 16. kola FORTUNA:LIGY s Olomoucí tak bylo zhruba dvacet minut po čtvrté hodině odpolední znovu obnoveno. Pokračuje se tam, kde se skončilo, a zahájen byl druhý poločas. Stav trávníku má každopádně k ideálnímu stavu kvůli hustému sněžení daleko.

16:15 – Vallecano potvrdilo, že na Barcelonu umí. Z posledních šesti zápasů s ní třikrát prohrálo, dvakrát remizovalo, a jednou nad ní dokonce vyhrálo. V sobotním utkání sahalo po třech bodech, radost madridskému celku však nakonec překazil vlastní gól Floriana Lejeuneho. Reportáž ze zápasu si můžete přečíst na webu Livesport.cz.

15:54 – Liverpool v posledních čtyřech případech Premier League zachránil alespoň bod, když prohrával po prvním poločase (2 výhry, 2 remízy), přičemž tuhle sérii se mu povedlo natáhnout i na páté utkání v řadě ve 13. kole letošní sezony na půdě Manchesteru City. Ten naopak protáhl svou úctyhodnou šňůru bodových výsledků v těch střetnutích, v nichž naopak po první půli vedl. V předešlých 51 zápasech nikdy neprohrál, jakmile mu vyšlo úvodní dějství (48 vítězství, 3 remízy) a nejinak tomu bylo i proti Reds v 52. duelu v pořadí.

15:23 – Kouč West Hamu David Moyes nechal reprezentační výstřelek svého svěřence Vladimíra Coufala, jenž byl kvůli návštěvě nočního klubu v Olomouci vyřazen z národního týmu, bez odezvy. A spolu s Tomášem Součkem jej zařadil do základní sestavy pro utkání na půdě Burnley. Kladivářům stále chybí zranění Jarrod Bowen a Michail Antonio. Na hrotu útoku tak bude operovat Danny Ings.

15:12 – Francouzská "17" na nynějším světovém šampionátu v posledních dnech neustále řeší situaci kolem útočníka Yanisa Issoufoua, aktuálně hájícího na klubové úrovni barvy Montpellieru. Ten totiž v minulosti hrával ve stejné kategorii za národní tým Nigeru, není přitom úplně jasné, zda následně mohl vyrukovat v dresu jiné reprezentace, konkrétně tedy v dresu Les Bleuets. Dočasně tak FIFA postavila hráčovi činnost, než se případ vyřeší. Jeho start v semifinálovém duelu není pravděpodobný, chyběl mimochodem už pro sobotní čtvrtfinále s Uzbekistánem (1:0 pro Francii).

14:42 – Vissel Kóbe v sobotu porazil 2:1 Nagoju a získal historicky první titul v japonské nejvyšší soutěži. Za tým v minulosti nastupovali například španělský záložník Andrés Iniesta nebo Čech Pavel Horváth.

14:20 – Pod Ještědem je vše připraveno ke startu 16. kola FORTUNA:LIGY, v němž proti sobě nastoupí hráči domácího Slovanu Liberec a hostující Mladé Boleslavi. S odklízením sněhu na severu Čech pomáhal i realizační tým hostitelského celku, stadion je připraven a hrací plocha způsobilá k utkání. To můžete sledovat živě na Livesport.cz.

14:05 – Erling Haaland otevřel v dresu Manchesteru City skóre v utkání s Liverpoolem. Nejenže se v Premier League trefil proti 20 z 21 soupeřů, jimž čelil (posledním, komu ještě nedal gól, je Brentford), navrch se stal tím, kdo nejrychleji nastřádal v nejvyšší anglické soutěži 50 tref. Stačilo mu na to 48 zápasů. Dosud vedoucí Andy Cole to stihl za 65 utkání.

13:34 – Barcelonu čeká náročný venkovní zápas na hřišti Vallecana, kde prohrála poslední dvě utkání. Kouč Xavi Hernández byl navíc nuce provést hned několik změn: Marc-André Ter Stegen je mimo hru kvůli zranění zad a nahrazuje ho Iñaki Peña; Alejandro Balde přichází místo Ronalda Araúja a João Cancelo se přesouvá na pozici pravého obránce. İlkay Gündoğan, João Félix, Fermín López a Jules Kounde jsou dále posazeni na lavičku náhradníků a místo nich nastupují Frenkie de Jong, Oriol Romeu, Ferrán Torres a Andreas Christensen.

13:15 – Erling Haaland je po zranění při plnění reprezentačních povinností zpět a začne v základní sestavě Manchesteru City proti Liverpoolu v utkání o první místo v tabulce Premier League. Sledovat zápas můžete živě na Livesport.cz.

12:49 – "Myslel jsem si, že dělat kvůli něčemu takovému velký rozruch už vyšlo z módy. Chápal bych, kdyby se to týkalo i ostatních; kdyby se někdo zranil, ale já jsem prostě jen naboural auto a domů musel jet v jiném," řekl Mario Balotelli ke čtvrteční nehodě, kdy se svým Audi RS Q8 narazil do zdi. Vyvázl bez vážnějších zranění, odmítl nicméně dechovou zkoušku, což vedlo k zabavení jeho řidičského průkazu.

12:34 – Zdá se, že působení Michaila Antonia ve West Hamu United se chýlí ke konci, přestože je jedním z nejvýraznějších hráčů klubu. Jamajský útočník, který pravidelně nastupoval pod vedením Davida Moyese, je momentálně mimo hru kvůli zranění kolena, jež by ho mělo vyřadit až do konce roku. West Ham je v této souvislosti spojován s univerzálním útočníkem Stevenem Bergwijnem z Ajaxu. Mike Verweij, reportér listu De Telegraaf, naznačuje, že West Ham plánuje lednový přestup nizozemského hráče, přičemž Ajax je údajně nabídkám otevřen.

11:58 – Trenér Girony Miguel "Míchel" Sánchez v rozhovoru pro deník Diario AS bagatelizoval očekávání, že jeho tým získá titul v La Lize, přestože je momentálně na prvním místě. Poznamenal: "Mám pocit, že budeme kompetitivní až do konce. Nepřestaneme bojovat, ale myslím si, že Real Madrid, Atlético Madrid a Barcelona ztratí jen málo bodů." Zůstává však optimistou, pokud jde o zajištění první šestky, a vyhlíží tak evropské poháry.

11:22 – Rafa Benítez, který vede Celtu Vigo, se v sobotu chystá na sentimentální návrat do Valencie, kde se poprvé po osmi letech střetne se svým bývalým klubem. Benítez ve Valencii dosáhl významných úspěchů včetně dvou titulů v La Lize a vítězství v Poháru UEFA. "Samozřejmě, že je to výjimečné. Bude to dojemné," řekl podle deníku Marca. Utkání můžete sledovat živě na Livesport.cz.

10:54 – Harry Kane je v Bayernu Mnichov v neuvěřitelné formě. Naposledy se prosadil v pátečním zápase proti Kolínu n. Rýnem a za 12 ligových zápasů se dostal už na metu 18 vstřelených branek. Překonal tak 55 let starý rekord legendárního Gerda Müllera. Ten za stejný počet zásahů stihl o jeden zásah méně. Třetí v pořadí je Robert Lewandowski, který v sezoně 2019/2020 zaznamenal za danou porci zápasů 16 gólů.

10:30 – Piloti letecké společnosti British Airways mají v Premier League pomoci zlepšit komunikaci při vyhodnocování situací prostřednictvím videorozhodčího. Vedení soutěže tak podle listu The Times zareagovalo na řadu sporných situací včetně nesprávně neuznaného gólu Liverpoolu po zásahu VAR v této sezoně.

Při své prezentaci pro představitele Premier League zdůraznili piloti především nezbytnou potřebu srozumitelnosti a přesnosti v komunikaci. Základem je podle jejich zkušeností z leteckého provozu omezení počtu slabik na nutné minimum a nepoužívání neformálního jazyka.

10:19 – Twente vykázalo ve své výroční finanční zprávě čistý zisk ve výši pěti milionů eur, čímž překonalo očekávání, že ve fiskálním roce 2022/2023 vykáže jen nepatrnou ztrátu. Zisk pramenil především z prodeje vstupenek na zápasy KNVB Cupu a evropských pohárů, spolu s výrazným nárůstem příjmů z občerstvení a služeb na stadionu, které dosáhly 10,5 milionu eur. Přispěly také příjmy z přestupů, které vynesly celkem 6,442 milionu eur, což po odečtení souvisejících nákladů vedlo k čistému příjmu z přestupů ve výši 3,751 milionu eur.

Černý v loňské sezoně zamířil z Twente do Wolfsburgu.
Černý v loňské sezoně zamířil z Twente do Wolfsburgu.twitter.com/VfL_Wolfsburg

Zajímavé je, že příjmy klubu z z občerstvení a služeb na stadionu převýšily právě příjmy z přestupů, což je rarita, na kterou upozornil novinář Tom Knipping: "Je zvláštní, že FC Twente vydělává více peněz na pivu než na prodejích hráčů. Nevím o tom, že by někde v Evropě další klub vydělával více na pivu než na fotbalistech."

09:38 – "Myslel jsem si, že dělat kvůli něčemu takovému velký rozruch už vyšlo z módy. Chápal bych, kdyby se to týkalo i ostatních; kdyby se někdo zranil, ale já jsem prostě jen naboural auto a jel domů v jiném," řekl Mario Balotelli ke čtvrteční nehodě, kdy se svým Audi RS Q8 narazil do zdi. Vyvázl bez vážnějších zranění, odmítl nicméně dechovou zkoušku, což vedlo k zabavení jeho řidičského průkazu.

09:14 – Poté, co přišel Everton za porušení finančních pravidel o 10 bodů, což je zároveň nejvyšší trest v historii Premier League, se na ostrovech stále silněji ozývají hlasy, které volají po sankcích i pro mistrovský Manchester City. "Svou budoucnost zvažovat nebudu, pokud to bude záviset jen na tom, jestli budeme v první nebo ve třetí lize. Je větší šance, že zůstanu, pokud budeme hrát League One, než by byla, kdybychom hráli Ligu mistrů," citovala španělského trenéra Pepa Guardiolu agentura DPA. Více se můžete dozvědět v článku.

08:56 – Světová fotbalová federace Fifa zahájila disciplinární řízení poté, co problémy s diváky zpozdily kvalifikační zápas Brazílie na mistrovství světa proti Argentině. Zápas byl na 30 minut přerušen poté, co se na stadionu Maracana v Riu de Janeiru strhla bitka. Kapitán Argentiny Lionel Messi později řekl, že mohlo dojít k tragédii, a kritizoval policii, která na fanoušky zaútočila obušky. Možným sankcím ovšem čelí obě země.

08:42 – Podle záložníka Manchesteru City Bernarda Silvy může v zápase proti Liverpoolu rozhodnout výhoda domácího prostředí. City hostí svého rivala v boji o první příčku v tabulce v brzkém sobotním výkopu od 13:30. "Vždy je lepší hrát doma před vlastními fanoušky. Bude to obtížný zápas, proti obtížnému soupeři. My však hrajeme v dobré formě," věří v triumf svého týmu 29letý Portugalec.

08:12 – Antoine Griezmann by rád opustil Atlético Madrid jako klubová legenda. Chtěl by ve španělském týmu zanechat nesmazatelnou stopu nejen počtem gólů – v současné době má na kontě 169 klubových branek, čímž se přibližuje rekordu Luise Aragonése (173 gólů) – ale také ziskem mistrovského titulu v LaLize. "Mám ambice stát se v Atlétiku někým významným, stát se legendou tohoto klubu. Vím však, že si to musím zasloužit," řekl v exkluzivním rozhovoru pro deník Marca.

PÁTEK 25. LISTOPADU

22:05 – Dominik Janošek byl znovu vidět, jeho Breda ve druhé nizozemské lize porazila doma Den Bosch 1:0 a český záložník nahrával na jediný gól. Bývalý hráč Pardubic zapsal letos už pět asistencí, sedmkrát se navíc trefil sám.

Janoškovi to v Holandsku svědčí.
Janoškovi to v Holandsku svědčí.Livesport

19:30 – Layvin Kurzawa údajně nehraje roli v plánech PSG a vedení čeká na nabídky, obránce by rádo prodalo během ledna. Kurzawa většinu letošního roku promarodil s kolenem, na podzim naskočil jenom k jednomu utkání.

19:14 – Victor Osimhen je krůček od návratu do sestavy Neapole. Nigerijský útočník si v polovině října přivodil svalový problém, nyní je fit a dnes absolvoval trénink se spoluhráči.

18:50 – Fotbalisté Plzně sehrají příští čtvrtek utkání předposledního 5. kola skupinové fáze Evropské konferenční ligy s kosovským Ballkani nikoli v Prištině, ale na albánském národním stadionu v Tiraně. UEFA tam přesunula duel kvůli špatnému stavu hřiště v Kosovu. Viktoria o tom informovala na svém webu.

"V průběhu pozdního odpoledne jsme byli ze strany UEFA informováni, že kvůli špatnému stavu hrací plochy není možné utkání Evropské konferenční ligy odehrát na stadionu v Prištině. Novým místem pro čtvrteční duel byl zvolen stadion v Tiraně," uvedl tiskový mluvčí západočeského klubu Václav Hanzlík.

18:28 – Financial Fair Play v posledních dnech hýbe anglickým fotbalem. Po nedávném bodovém odpočtu liverpoolského Evertonu se objevily spekulace o riziku, ve kterém se ocitl Manchester City. Trenér Pep Guardiola ujistil, že případný trest jeho angažmá na lavičce Cityzens neovlivní. "Moje setrvání na lavičce City je pravděpodobnější v případě sestupu do Ligue One, než v případě dalšího triumfu v Lize mistrů," uvedl zkušený manažer. 

18:12 – Gólman Marc-André ter Stegen poprvé od května 2022 vynechá ligový zápas. Ve čtvrtek převzal trofej pro nejlepšího hráče minulé sezony La Ligy, v sobotu na hřišti Vallecana však Barceloně nepomůže. V brance katalánského celku podle trenéra Xaviho poprvé v nejvyšší španělské soutěži začne zápas Iñaki Peña.

17:38 – Po reprezentační pauze se vrací klubový fotbal a hned v pátek čekají zápasy dva ze tří ofenzivně nejaktivnějších celků v Top 5 evropských ligách. Žebříčku vytvořených gólových šancí vládne Bayern (45), který se od 20:30 představí v Kolíně nad Rýnem. Třetí je španělská Girona (37), jež proti Alavesi bude chtít potvrdit postavení v čele španelské La Ligy.

17:18 – Český reprezentant Vladimír Coufal, který byl z národního týmu vyloučen kvůli porušení interních pravidel před závěrečným utkání proti Moldavsku v kvalifikaci o postup na Euro, teď našel na Ostrovech nečekaného zastánce. "Nespáchal žádný zločin, nechápu, proč byl z týmu vyhozen,“ uvedl pro Football Insider bývalý útočník West Hamu Frank McAvennie. Více informací se dozvíte v článku.

16:05 – Real Madrid čeká souboj s Cádizem a v nominaci se objeví i Jude Bellingham. Anglický záložník je takřka v pořádku po problémech s ramenem, bolavé místo mu každopádně bude chránit ortéza.

15:15Barcelona o víkendu nastoupí proti Rayu a mezi její tyče se postaví Iňaki Peňa, potvrdil to trenér Xavi. Na marodce zůstává Marc-André ter Stegen, německého brankáře stále bolí záda.

15:00 – Poté, co se Tottenhamu podařilo získat Destinyho Udogieho z Udinese, je v londýnském klubu pozice levého obránce v dohledné době vyřešena. Po něm je ale na seznamu hráčů Spurs na danou pozici třicetiletý Ben Davies, kterého bude možná potřeba v budoucnu nahradit, a proto se Tottenham poohlíží po mladších variantách. Podle dánského deníku Tipsbladet je na seznamu vytipovaných posil Spurs Patrick Dorgu z Lecce. Přestup by se nejspíš mohl uskutečnit nejdříve v létě 2024.

14:20 – Během listopadové reprezentační přestávky si Marvin Ducksch, útočník Werderu, připsal své první starty v německém nároďáku. Kariérního vzestupu rodáka z Dortmundu si tak začínají všímat i v Premier League. Jak nedávno uvedl německý týdeník Sport Bild, zájem začal projevovat Nottingham, a podle informací Christiana Falka, novináře německého deníku Bild, nyní začal projevovat zájem taktéž Newcastle.

Pokud by Brémy inkasovaly za přestup aspoň 15 milionů eur, údajně by byly ochotny jednat. Ducksch by přesunem do Anglie naopak mohl navýšit na dvojnásobek vlastní mzdu, kterou bere aktuálně v Bundeslize, konkrétně na 2 miliony eur.

Ducksch má skvělou formu.
Ducksch má skvělou formu.Livesport

14:10 – Útočník Patrik Schick bude fotbalistům Leverkusenu k dispozici až ve čtvrtek v utkání 5. kola skupiny Evropské ligy na hřišti švédského Häckenu. Sobotní zápas německé ligy v Brémách ještě nestihne. Na tiskové konferenci to uvedl trenér vedoucího týmu Bundesligy Xabi Alonso. Více informací najdete v článku.

13:30 – Patnáctiletý talent Francesco Camarda se může stát nejmladším fotbalistou, který nastoupil v italské lize. AC Milán ho kvůli nedostatku útočníků zařadil do prvního týmu před sobotním utkáním proti Fiorentině. Vzhledem k hráčovu věku k tomu musel klub získat povolení od místních úřadů, které Camardův případný start v Serii A schválily.

12:40 – Záložník Barcelony Pedri přiznává, že je kvůli Gaviho zranění rozhozený. Jeho spoluhráči z Barcelony hrozí, že bude téměř rok mimo hru kvůli poranění křížového vazu. Pedri na svého parťáka myslí a podporuje ho: "Posílám mu hlavně povzbuzující slova. Vím, že jsou to pro něj velmi těžké časy. Sám jsem měl několik zranění a vím, jak se člověk cítí. Všichni v klubu mu ale pomůžeme."

12:00 – Manažer Arsenalu Mikel Arteta byl potrestán anglickou FA za komentáře pronesené po porážce Arsenalu 0:1 na hřišti Newcastlu, ale trvá na tom, že se bude i nadále svobodně vyjadřovat k rozhodnutím rozhodčích. Arteta vyjádřil silnou nespokojenost s rozhodnutím VAR nezrušit gól Anthonyho Gordona ze 64. minuty a označil to za absolutní ostudu. Španělský kouč zdůraznil význam svobody projevu a věří, že otevřená komunikace je pro zlepšení rozhodcovských standardů ve fotbale klíčová.

10:25 – Bývalý italský fotbalový reprezentant Mario Balotelli měl ve čtvrtek večer v Brescii autonehodu, při které narazil do zdi a zdemoloval své audi Q8. Třiatřicetiletý útočník podle listu Gazzetta dello Sport odmítl podstoupit zkoušku na alkohol a přišel o řidičský průkaz. Při havárii se mu nic vážného nestalo.

09:00 – Brazilský útočník Rodrygo se po utkaní kvalifikace mistrovství světa s Argentinou stal terčem rasismu. Hráč Realu Madrid to prohlásil na Instagramu. Rodrygo se při prohře 0:1 pohádal s argentinskou hvězdou Lionelem Messim. Od fanoušků pak na sociálních sítích podle vlastních slov dostal spoustu vzkazů s obrázkem opice nebo banánu. "Rasisté nikdy nespí," reagoval Rodrygo. "Objeví se pokaždé, když se nechováme, jak si myslí, že bychom se chovat měli. Když si vezmeme oblečení, které jim vadí. Nebo když se před nimi neskloníme. Ale mají smůlu. My se nevzdáme," dodal.

08:30 – Hráči Maccabi Haifa přivítají příští týden v Evropské lize Rennes v Budapešti. Dějištěm zápasu měl být bělehradský stadion Crvené zvezdy, ale nakonec ho bude hostit Puskás Arena v maďarské metropoli. Informovala o tom UEFA, důvod změny neuvedla.