Rychlý nástup Tottenhamu v derby s West Hamem k vítězné oslavě Sonova jubilea nevedl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rychlý nástup Tottenhamu v derby s West Hamem k vítězné oslavě Sonova jubilea nevedl
Tomáš Souček sleduje souboj Emersona a útočníka Totenhamu Brennana Johnsona.
Tomáš Souček sleduje souboj Emersona a útočníka Totenhamu Brennana Johnsona. AFP
West Ham vybojoval ve 31. kole Premier League domácí remízu 1:1 s Tottenhamem. V úvodu utkání museli Kladiváři dohánět ztrátu, když už v páté minutě otevřel skóre Brennan Johnson střelou do odkryté brány. Ještě do přestávky ale srovnali a družina okolo Heung-Min Sona, pro něhož se jednalo o 400. duel v dresu Spurs, už cestu ke druhému gólu nenašla. Dělbu bodů naopak mohla brát parta okolo Tomáše Součka a Vladimíra Coufala, která bojuje o účast v Evropě v příští sezoně.

West Ham – Tottenham 1:1

West Hamu se v programu nakupily souboje s týmy aspirujícími na umístění v nejlepší šestce a zatím se mu v nich nedařilo. Domácí remíza s Aston Villou by sama o sobě nebyla tragédií, za tu už se však dal považovat následný duel v Newcastlu, v němž se Kladiváři stali prvním týmem Premier League od ledna 2013, který v 77. minutě vedl o dva góly a nakonec prohrál.

Tottenham naopak porazil Luton, přičemž už jeho 12. ligové utkání v řadě nabídlo minimálně tři branky. Spurs nakročili za dalším tříbodovým ziskem od samého začátku. Už v páté minutě se totiž prosadil Johnson, když si naběhl na přihrávku od Tima Wernera. Němec nalezl Velšana nehlídaného před odkrytou bránou a ten nezaváhal.

O rychlé zvýšení náskoku se pokusil po pár minutách Pedro Porro, jehož pumelice zpoza vápna proletěla těsně vedle levé tyče. Úspěšnější však už byl na druhé straně v 19. minutě Kurt Zouma, jenž skóroval hlavou po rohovém kopu. V závěru poločasu Kladiváři málem otočili skóre. James Ward-Prowse se postavil k balonu, aby rozehrál přímý kop.

Při své oblíbené disciplíně ovšem nechal vyniknout brankáře Guglielma Vicaria. Portugalský gólman musel řešit složitou situaci i na začátku druhé půle, kdy jeho schopnosti prověřil Michail Antonio. I s tvrdou ranou si Vicario poradil. Úvod závěrečné části duelu střelecky patřil Kladivářům, kteří několikrát zamířili směrem k italskému brankáři, jenže neuspěli.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Postupně převahu získali hosté, avšak ani na jejich straně se nenašel hrdina, jenž by zvrátil remízový výsledek. Hráči West Hamu tak odpověděli na zklamání z Newcastlu remízou s městským rivalem. 

Tabulka Premier League