Souček udeřil v nastavení a zajistil West Hamu výhru, Liverpool v závěru vyzrál na Nottingham

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Souček udeřil v nastavení a zajistil West Hamu výhru, Liverpool v závěru vyzrál na Nottingham
Souček vstřelil vítězný gól West Hamu.
Souček vstřelil vítězný gól West Hamu.AFP
Liverpool se na poslední chvíli zmohl a v 27. kole anglické Premier League zamezil bezbrankové remíze na půdě Nottinghamu Forest, když se v nastaveném čase trefil navrátilec Darwin Núňez (24). Chelsea se utkala s londýnským rivalem Brentfordem, s nímž remizovala 2:2. West Ham se na tři body nadřel, nakonec si však i díky rozhodujícímu gólu českého záložníka Tomáše Součka (29) odvezl ze hřiště Evertonu výhru 3:1.

Brentford – Chelsea 2:2

V úvodním dějství byli aktivnějším celkem hosté, za což byli odměněni přesnou hlavičkou Nicolase Jacksona. Po změně stran se ale obraz hry výrazně změnil a Blues hned v 50. minutě inkasovali vůbec první ligovou branku na stadionu tohoto londýnského rivala v historii.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Včely se s tím však nespokojily a dokonce otočily skóre po trefě Yoana Wissy, který se radoval po pokusu přes hlavu, přičemž se jednalo už o jeho třetí akrobatické zakončení v utkání. Favorit nicméně nakonec bez bodu neodešel, jelikož v 83. minutě srovnal Axel Disasi.

Wissa se proti Chelsea blýskl.
Wissa se proti Chelsea blýskl.Opta by Stats Perform

Everton – West Ham 1:3

V úvodních minutách sice zaskočil Everton hosty svojí aktivitou, avšak větší příležitost si nevytvořil. Naopak nebezpečně vyhlíželo zakončení Edsona Álvareze daleko za hranou vápna, přízemní ránu ovšem zkrotil Jordan Pickford. Na druhé polovině hřiště měl obrovskou příležitost ve 25. minutě Beto, jenž nabíhal z levé strany na gólmana, svůj prudký pokus ale namířil přímo na Alphonsa Areolu. Komplikace přišla až ve 45. minutě, kdy si mohl postavit míč na pokutový puntík po předchozí ruce Beto, jeho ránu k tyči ale vystihl Areola.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

I první šance druhé půle byla nebezpečná dělovka zpoza vápna, tentokrát si ji připsal domácí Dwight McNeil. Nakonec však svá zaváhání z úvodního dějství napravil Beto, jenž si naběhl na vysoký centr Jamese Garnera a hlavičkou otevřel skóre. Záhy uchránil hosty před druhou brankou dobře chytající Areola, který se včas přesunul na střed branky, a vychytal tak zakončení McNeila z voleje. Brzy navíc přišlo vyrovnání, když po rohu hlavičkoval milimetrově přesně do horního růžku Kurt Zouma.

Součkovy statistiky proti Evertonu.
Součkovy statistiky proti Evertonu.Opta by Stats Perform

Po jeho brance sice následovalo pár šancí Evertonu, dalším gólem ovšem navázal až v 91. minutě Souček, který dostal v pokutovém území příliš prostoru a fantastickou ranou na zadní tyč z druhého dotyku otočil stav utkání. Otevřenou hru domácích pak pro pojišťovací gól využil po protiútoku přes celé hřiště Álvarez.

Fulham – Brighton 3:0

Domácí o výsledku rozhodli již v prvním poločase, kdy skóre otevřel ve 21. minutě Harry Wilson. Ten následně ještě vymyslel nádherný centr na Rodriga Munize, jenž potvrdil střeleckou formu a stvrdil výhru domácích.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Fulham tak s Brightonem v anglické nejvyšší soutěži znovu neprohrál a navázal na překvapivou výhru z minulého týdne na Old Trafford.

Newcastle – Wolves 3:0

První trefu zápasu si ve 14. minutě připsal Aleksander Isak, na nějž po půlhodině hry navázal Anthony Gordon, jenž potrestal chybu Josého Sá. Portugalský gólman se navíc při druhé obdržené brance zranil a byl o poločase nucen střídat.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

 Jeho nástupce v závěru duelu také inkasoval, a domácí tak zvítězili rozdílem třídy.

Nottingham – Liverpool 0:1

Dlouho to vypadalo, že Reds na neoblíbeném stadionu City Ground, kde naposledy vyhráli v roce 1984, byť si mezi lety 1999 a 2022 daly týmy od vzájemných střetnutí pauzu, nezvítězí. Se záchranou však nakonec v deváté minutě nastavení přispěchal Núňez, čímž dal svému mužstvu jistotu, že se na první příčce udrží i po konci víkendového programu soutěže.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Tottenham – Crystal Palace 3:1

Kohouti měli v první půli výraznou územní převahu, z níž ale vytěžili jedinou střelu na branku. Jejich neefektivitu potrestal před hodinou hry skórující Eberechi Eze. Spurs se ovšem ke konci utkání nadechli k rychlé otočce.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Na první trefu Tima Wernera v novém působišti navázal o dvě minuty později Cristian Romero. Domácí se tak přiblížili ke čtvrté pozici zajišťující Ligu mistrů na pouhé dva body.

Wernerovy statistiky proti Crystal Palace.
Wernerovy statistiky proti Crystal Palace.Opta by Stats Perform

Luton – Aston Villa 2:3

Aston Villa si upevnila pozici mezi nejlepšími čtyřmi celky soutěže. K triumfu týmu z Birminghamu zavelel už v úvodním dějství dvěma trefami Ollie Watkins. Ten se v tomto ročníku podílel gólem nebo asistencí už na 26 brankách svého celku, což je nejvíce z celé ligy.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí ale po změně stran ukázali charakter a skóre srovnali, jenže v 89. minutě si nepohlídali náběh Lucase Digneho a Francouz hlavou rozhodl. Nováček soutěže tak prohrál před svými fanoušky již devátý ligový duel, osmkrát mu přitom scházela k zisku bodu jediná branka.

Tabulka Premier League