Ten Hagovo smutné přiznání. Momentálně nejsme TOP klub, prohlásil trenér Manchesteru United

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hagovo smutné přiznání. Momentálně nejsme TOP klub, prohlásil trenér Manchesteru United

Ten Hag si je moc dobře vědom toho v jaké situaci se jeho tým nachází.
Ten Hag si je moc dobře vědom toho v jaké situaci se jeho tým nachází.Profimedia
Potupa spojená s hledáním nového a nového dna. Trápení slavného Manchesteru United nebere konce. Po třinácté porážce v sezoně, kdy tentokrát padli Rudí ďáblové na půdě West Hamu 0:2, manažer týmu z Old Trafford Erik ten Hag (53) jen smutně přiznal, že jeho celek momentálně na nejlepší týmy z Anglie prostě nestačí. "Nyní nepatříme mezi TOP kluby," hlesl po utkání. United jsou momentálně na osmé příčce nejvyšší anglické soutěže a co se týče Evropy, tam se ocitli na konečné už po základní skupině Ligy mistrů.

Kladiváři s českými oporami Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem se topili ve štěstí, poražení se jen smutní pakovali ze hřiště, když jim kolem hlav létaly pověstné bubliny. Manažer Erik ten Hag dobře věděl, že ho nečeká příjemné povídání s novináři o bídě, kterou jeho tým předvádí. Ani on neskrýval zklamání.

"V tuhle chvíli na nejlepší týmy nemáme. Ale před týdnem jsme se také utkali se špičkou a brali bod. Jen jsme nedali gól," narážel na domácí remízu s Liverpoolem. Nutno připomenout, že Manchester United už nedal branku ve čtyřech duelech v řadě. To je pořádná bída. "Před týdnem jsme velmi dobře bránili, to musí být náš standard v každém utkání," zdůrazňoval Nizozemec.

Manchester a jeho poslední výsledky.
Manchester a jeho poslední výsledky.Livesport

Zdůraznil, že je mu jasné, že když útočníci pár zápasů nedají gól, klesá jejich sebevědomí. "Ale my víme, že góly dávat umějí," vykládal Ten Hag. "Musí ale dostat také kvalitní přihrávku a pak se mohou prosadit v pokutovém území," naznačil, že chyba není jen na hrotu sestavy. Navíc tvrdil, že United neodehráli zase tak špatný zápas, jen nedali gól.

Jenže proti West Hamu ani defenziva nefungovala a Kladiváři dokázali její chyby potrestat. A tak jsou United v tabulce Premier League až osmí a na vedoucí Arsenal ztrácejí dvanáct bodů a na pohárové příčky šest. Nicméně Ten Hag stále věří, že v roce 2024 přijde zlepšení. Ostatně co jiného by měl asi novinářům říct…

Krátí se Ten Hagovi čas?

"V roce 2023 jsme vyhráli EFL Cup, hráli jsme finále FA Cupu a byli třetí v lize. Předváděli jsme nadprůměrné výkony, teď jsou výkony horší, to si musíme přiznat. Máme hodně zraněných, až se uzdraví, půjdeme nahoru. Musíme hlavně držet pohromadě a zůstat v klidu, zlepšení přijde," konstatoval Ten Hag.

Před zápasem s Liverpoolem ale byla anglická média plná zaručených zpráv, že už se United poohlížejí po novém manažerovi. Řeč byla hlavně o bývalém kouči Chelsea Grahamu Potterovi. Remíza s Reds na chvíli tyto informace zastavila, jenže po další blamáži se dá čekat, že si Manchester United klidu opravdu moc neužije.

Přehled zápasu West Ham – Man. United 2:0