Celtic slaví ligový titul s pořadovým číslem 53. Na rekord Rangers mu ještě dva scházejí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Celtic slaví ligový titul s pořadovým číslem 53. Na rekord Rangers mu ještě dva scházejí

Celtic v neděli oslavil zisk 53. ligového titulu ve skotské Premiership.
Celtic v neděli oslavil zisk 53. ligového titulu ve skotské Premiership.AFP
Fotbalisté Celticu Glasgow si čtyři kola před koncem skotské Premiership definitivně zajistili první příčku. V rámci skupiny o titul si venku poradili 2:0 s Hearts. Za celek z Glasgow se proti soupeři, který dohrával v deseti, prosadili Kyogo Furuhashi a Oh Hyeon-gyu.

V Tynecastle Parku se sice hosté neprezentovali bezkonkurenčním výkonem, ale velmi jim pomohlo už v prvním poločase vyloučení domácího Alexe Cochranea. Ten podrazil Daizena Maedu, jenž se dostával do samostatného úniku, a tak mu rozhodčí Nick Walsh po přezkoumání u videa udělil červenou kartu za zmaření jasné gólové příležitosti.

Hearts – Celtic 0:2

Hosté si dali načas, ovšem početní převahu nakonec využil Furuhashi. Právě jeho trefa ze 67. minuty přisoudila Celtiku už 53. skotský titul. Japonský útočník navíc zaznamenal už 24. ligovou branku sezony a je nejlepším střelcem soutěže.

Při gólové akci se však poranil a musel střídat. Jeho místo zaujal Hyeon-gyu. Jihokorejský reprezentant se za svůj pobyt na hřišti ukázal v nejlepším světle a také se stihl prosadit – v 80. minutě uklidil do vzdálenějšího rohu křížnou přihrávku Aarona Mooye. Celkově se od lednového příchodu do Skotska trefil počtvrté.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuLivesport

Celtic za posledních 12 sezon vyhrál skotskou nejvyšší soutěž už pojedenácté. Letos má navíc šanci získat treble. Svěřenci kouče Angeho Postecogloua už totiž ovládli Ligový pohár a 4. června je čeká finále Skotského poháru proti druholigovému Invernessu.