Atalantu srazil dvěma góly Zapata, Zima sledoval výhru Turína jen z lavičky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atalantu srazil dvěma góly Zapata, Zima sledoval výhru Turína jen z lavičky

Druhý gól vstřelili domácí z penalty.
Druhý gól vstřelili domácí z penalty.AFP
Fotbalisté Turína vyhráli ve 14. kole Serie A na domácí půdě nad Atalantou 3:0. O tříbodovém zisku rozhodl ve 22. minutě Duván Zapata (32), který je na hostování v klubu z Piemontu právě z Bergama. Rodák z Cali dokonce stihl na začátku probíhajícího ročníku italské nejvyšší soutěže v dresu Nerazzurri i skórovat. Po změně stran pak pojistil vedení z pokutového kopu Antonio Sanabria (27), na něhož v závěrečném nastavení navázal dalším gólem kolumbijský útočník Zapata. Český obránce David Zima (23) přihlížel úspěšnému počínání svých spoluhráčů pouze z lavičky náhradníků.

Turín – Atalanta 3:0

Jako první chtěl ohrozit bránu Mërgim Vojvoda, střela z voleje mu ale vůbec nesedla. Zato Zapata ve 22. minutě ukázal svůj instinkt správného útočníka a dobrou přihrávku Nikoly Vlašiče procpal mezi nohy Juana Mussa.

Na druhé straně chtěl přízemní střelou k tyči rychle odpovědět Éderson, stopku mu však vystavil Vanja Milinkovič-Savič. Srbský brankář se ukázal i proti Charlesovi de Ketelaerovi a jeho prudké ráně po chybě spoluhráčů v rozehrávce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Penaltu pro Býky vybojoval ve druhém poločase Alessandro Buongiorno poté, co ho ve vápně za hranicí pravidel držel Giorgio Scalvini. Sanabria si s ní poradil znamenitě, čímž poslal v 56. minutě domácí celek do vedení 2:0. Hosté nebyli schopni držet s hráči Turína tempo a soupeř přebral kontrolu nad balonem.

Do ojedinělé příležitosti se dostal v 81. minutě střídající Marko Pašalič, jeho přízemní ránu k levé tyči však zpacifikoval Milinkovič-Savič. Na konečných 3:0 v nastavení zvýšil Zapata, když se po přihrávce Vlašiče uvolnil ve vápně a s klidem rozvlnil síť.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport