Lecce další kapitolu tragického příběhu Verony nedopsalo. Boloňa přemohla Turín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lecce další kapitolu tragického příběhu Verony nedopsalo. Boloňa přemohla Turín

Aktualizováno
Nikola Krstovič z Lecce si brání míč před Isakem Hienem.
Nikola Krstovič z Lecce si brání míč před Isakem Hienem.Profimedia
Lecce remizovalo ve 13. kole Serie A na hřišti Verony 2:2. Po půlhodině hry se nádhernou ranou zpoza vápna prosadil Rémi Oudin, Mastini však odpověděli ještě do poločasu zásluhou chytrého zakončení Cyrila Ngongeho. Totožný scénář se opakoval i ve druhém dějství, tentokrát na gól Vlků zareagoval Milan Djurič. Jeho branka prodloužila čekání Giallorossi na první venkovní výhru v sezoně, naopak domácí přerušili šňůru šesti soutěžních proher v řadě. Boloňa si doma poradila s Turínem 2:0, David Zima přihlížel prohře svého celku pouze z lavičky náhradníků.

Verona – Lecce 2:2

Úvodní desetiminutovka utkání patřila aktivnějším hráčům Verony, kteří se v šesté minutě propracovali i k první větší šanci. Střelu Ngongeho ovšem zlikvidoval Wladimiro Falcone. Postupem času ale začali mnohem více střílet hosté, což nakonec vedlo k první brance utkání. Z úctyhodné vzdálenosti se ve 30. minutě rozhodl vypálit Oudin, jehož tvrdá pumelice se od pravé tyče odrazila za záda bezmocného Lorenza Montipa. Domácí byli po inkasovaném gólu pořádně opaření a Giallorossi se mohli hned záhy dostat do dvoubrankového vedení.

Lameck Banda si ale tentokrát vylámal zuby na skvělém Montipovi. Nakonec Lecce v prvním poločase své vedení neudrželo, po velké chybě v rozehrávce se z téměř nulového úhlu prosadil Ngonge, jenž propálil míč mezi nohama brankáře. Po změně stran se jako první blýskl skvělým zákrokem Falcone, který zneškodnil velmi dobře mířenou střelu z přímého kopu od Ngongeho. Po hodině hry to byl opět italský gólman, kdo držel hosty nad vodou, když vytasil světový zákrok proti dalekonosné ráně slovenského reprezentanta Ondreje Dudy.

Fotbalisté v bílých dresech se svému brankáři odvděčili, když se v 69. minutě dostali do vedení. Joan González vyslal křižnou střelu, která i díky teči propadla do levého dolního růžku domácí branky. Radost však hostům příliš dlouho nevydržela, jelikož o osm minut později srovnal hlavou po centru z přímého kopu Djurič. V závěru si domácí vytvořili velký tlak, hrdina zápasu Falcone ovšem dalšími fantastickými zákroky svému celku zajistil alespoň bod.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Boloňa – Turín FC 2:0

Už ve třetí minutě vypálil nikým nehlídaný Fabbian těsně vedle levé tyče. Poté ale Chrti zaváhali, čehož využil ranou pod břevno chorvatský středopolař Nikola Vlašič. Jeho radost z perfektního gólu mu však překazil videorozhodčí, který branku neuznal kvůli ofsajdu. To jako by pro Býky bylo pověstným rudým hadrem. V následujících minutách dusili soupeře, jenž jen stěží odvracel nepříjemné výpady. Poté ale oba celky ubraly na tempu a do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

V 56. minutě se talentovaný mladík Giovanni Fabbian s pořádnou dávkou štěstí dostal přes několik protihráčů a poté míč už jen uklidil do prázdné branky. Na fotbalistech Turína bylo s přibývajícím časem znát, že jim pomalu, ale jistě docházel dech. Jejich obranný val už nedokázal pružně reagovat a zacelovat trhliny, čímž se pro mrštné Chrty stával čím dál lépe průchozím. V nastaveném čase se ještě stihl prosadit mladý ofenzivní šikula Joshua Zirkzee, pro něhož šlo již o pátý gól v ročníku.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport