Mazzarri začal v Neapoli úspěšně, Milán nasadil 15letého rekordmana

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mazzarri začal v Neapoli úspěšně, Milán nasadil 15letého rekordmana

Aktualizováno
Salernitana si připsala první výhru v sezoně.
Salernitana si připsala první výhru v sezoně.AFP
Fotbalisté Neapole zvítězili při obnovené premiéře kouče Waltera Mazzarriho 2:1 v Bergamu. Poslední Salernitana se ve 13. kole dočkala prvního vítězství, když doma nečekaně zdolala 2:1 Lazio Řím. Jediný gól hostů vstřelil z penalty Ciro Immobile (33). Zkušený kapitán hostů přidal svůj jubilejní 100. gól ve venkovních duelech v rámci italské nejvyšší soutěže, což dokázal jako vůbec první hráč v historii.

Salernitana – Lazio 2:1

Po velmi opatrném startu ze strany obou celků se diváci dočkali úvodní příležitosti až ve 23. minutě, kdy bývalý hráč Orlů Candreva naservíroval nebezpečný centr do pokutového území. Všichni přítomní čekali teč, která však nepřišla a Ivan Provedel musel pohotově reagovat. O dvě minuty poté se z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Emil Bohinen a míčem orazítkoval břevno.

Přesto ještě před odchodem do šaten nastala kontroverzní situace, když byl kapitán Immobile stažen k zemi v pokutovém území domácích. Hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu, kterou nejlepší střelec v historii Biancocelesti chladnokrevně proměnil.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po návratu na hrací plochu se radovali příznivci Granaty. Kastanos využil zmatku v pokutovém území Biancocelesti a úspěšně uklidil míč do sítě hostů. Na opačné straně chybělo svěřencům Maurizia Sarriho pouze pár centimetrů, aby se ujali opět vedení. Felipe Anderson však netrefil balon, tak jak by si představoval. Stadio Arechi explodovalo radostí díky Candrevovi.

Zkušený Ital předvedl výstavní kousek téměř z 25 metrů, který ještě zaplaval těsně před Provedelem a našel si cestu pod břevno. Lazio se nedočkalo vyrovnávací trefy ani po střele z přímého kopu Tatyho Castellanose, který mířil do vrchních řad tribuny.

Atalanta – Neapol 1:2

Obhájce titulu uspěl hned v prvním představení pod novým trenérem Walterem Mazzarrim, jenž po poslední prohře s Empoli nahradil Francouze Rudiho Garciu. Mazzarri se vrátil do důvěrně známého prostředí. V Neapoli totiž jako asistent začínal svou trenérskou kariéru, A-tým vedl mezi roky 2009-⁠2013.

Ve vyrovnaném utkání se jako první na konci úvodního dějství prosadil hlavičkou Chviča Kvaracchelija, který si přivezl střeleckou formu z reprezentace i do klubu. Bergamo sice téměř ihned po změně stran vyrovnalo, Partenopei ovšem v 79. minutě spasili střídající hráči, když po obrovské chybě v rozehrávce skóroval Eljif Elmas, jemuž asistoval Victor Osimhen. Lombarďané tak prodloužili nelichotivou sérii porážek s úřadujícími šampiony už na čtyři klání v řadě.

AC Milán – Fiorentina 1:0

Vítězný tým si upevnil pozici v elitní trojce. Utkání ve prospěch domácích, kteří se museli obejít bez několika klíčových hráčů, rozhodl na konci úvodní půle proměněnou penaltou Theo Hernández. Klání v nejlidnatějším městě Lombardie se ovšem do kronik zapsalo tučným písmem především z toho důvodu, že na hřiště v závěru nastoupil Francesco Camarda.

Útočník přišel v 83. minutě a ve věku 15 let, osmi měsíců a 15 dnů se stal nejmladším hráčem v historii italské nejvyšší soutěže. Dosavadní rekord Wisdoma Ameye překonal o 14 dní. Tomuto okamžiku přihlížel z lavičky hostů i Antonín Barák, který do duelu nezasáhl.

Tabulka Serie A