Fiorentina veze bod z Říma, pomohlo k němu i zranění špílmachra Dybaly

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina veze bod z Říma, pomohlo k němu i zranění špílmachra Dybaly

Dybala nahrál na gól, ale ve 25. minutě kvůli zranění odstoupil.
Dybala nahrál na gól, ale ve 25. minutě kvůli zranění odstoupil.AFP
Fotbalisté AS Řím v 15. kole Serie A remizovali doma 1:1 s Fiorentinou, ačkoliv dohrávali bez dvou vyloučených hráčů. Záložník hostů Antonín Barák (29) zůstal celý zápas na lavičce náhradníků. Obránce David Zima (23) odehrál závěrečných sedm minut při bezbrankové remíze FC Turín na hřišti Frosinone.

Frosinone – Turín 0:0

Ústřední postavou úvodu duelu byl teprve 35letý rozhodčí Luca Massimi, jenž nejprve odpustil druhou žlutou kartu v rychlém sledu Anthonymu Oyonovi a krátce nato po penaltovém apelu Canarini šalamounsky našel u monitoru VAR faul na polovině hřiště. Zápas pak i kvůli tomu dospěl k premiérové bezbrankové remíze na Stadio Benito Stirpe v ročníku, Giallazzurri přesto měli malý důvod k radosti, když vůbec poprvé v historii nejvyšší italské soutěže získali proti Býkům alespoň bod. David Zima se na trávník dostal v 83. minutě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Monza – Janov 1:0

Utkání skoupé na šance se rozuzlení dočkalo až v 83. minutě, kdy se premiérovým zásahem v ročníku prezentoval střídající Dany Mota. Bíločervení se sice ve své klubové historii potkali s Janovany nejčastěji ze všech týmů aktuálně působících v italské nejvyšší soutěži, v rámci ní však došlo k vůbec prvnímu měření sil. Lombarďané se tak vzepřeli nepříznivým statistikám ze druhé ligy, v níž dokázali z celkových 40 vzájemných zápasů zvítězit pouze třikrát. Domácí naopak čtvrtou nulou v letošním ročníku potvrdili třetí nejlepší obranu v lize.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Salernitana – Boloňa 1:2

Boloňa na osmý pokus zvítězila na hřišti soupeře. O výhře rozhodlo úvodních 20 minut zápasu, v nichž dvakrát skóroval Joshua Zirkzee. Nizozemský útočník nejprve potrestal nejistý zákrok Benoita Costila a poté využil špatné přihrávky Mattea Lovata. Góly nejlepšího střelce týmu znamenaly posun Rossoblu na průběžnou čtvrtou příčku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

AS Řím – Fiorentina 1:1

Domácí začali nejlepším možným způsobem, neboť se i díky přihrávce Paula Dybaly dostali už po pěti minutách do vedení. Ještě v průběhu úvodního dějství se ale argentinský klenot zranil a s jeho odchodem se vytratila i ofenzivní jiskra celku z hlavního města. Po změně stran navíc Vlci obdrželi dvě červené karty, z toho jednu uviděl střelec úvodní trefy Romelu Lukaku. Hosté poté díky vyrovnávací brance Lucase Martíneze Quarty dosáhli na bod. Záložník hostí Antonín Barák strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport