Gólový příspěvek severských středopolařů Janova přibrzdil výsledkový rozlet Cagliari

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový příspěvek severských středopolařů Janova přibrzdil výsledkový rozlet Cagliari

FC Janov si doma poradil s Cagliari 3:0.
FC Janov si doma poradil s Cagliari 3:0.AFP
FC Janov zvítězil v pondělní dohrávce 34. kola Serie A před vlastními fanoušky 3:0 nad Cagliari. Skóre otevřel po čtvrthodině hry norský záložník Morten Thorsby, na něhož ještě do konce první půle navázal Dán Morten Frendrup. Sestupem ohroženým Rossoblu, kterým v utkání chyběl český reprezentant Jakub Jankto kvůli zraněnému kotníku, tak skončila čtyřzápasová série bez porážky, po níž se nadále musí strachovat o udržení v nejvyšší soutěži.

FC Janov – Cagliari 3:0

Italská liga se dostala do finální fáze a z dvojice účastníků pondělní dohrávky čekal náročnější závěr sezony Cagliari. Jeho náskok na sestupové příčky se po víkendovém programu ztenčil na tři body, forma Sardiňanů však dodávala jejich fanouškům jistou naději. V průběhu trojboje proti Atalantě, Interu a Juventusu totiž ani jednou neprohráli a tentokrát zamířili na půdu Janova, jenž doma třikrát v řadě nevyhrál.

Bouřlivá atmosféra na Stadio Luigi Ferraris domácí fotbalisty nabudila a ti v úvodu duelu dvou nováčků dominovali. Do první příležitosti se protlačil po rohovém kopu stoper Koni De Winter, ale ze vzduchu branku těsně minul. V 17. minutě se už Janované radovali. Na parádní centr Stefana Sabelliho si v pokutovém území naskočil Thorsby a razantní hlavičkou rozvlnil síť.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ještě veseleji bylo v domácím táboře o 10 minut později, kdy rychlou kombinaci zakončil přesnou ranou z prvního doteku Frendrup. Po půlhodině hry měl na kopačce zvýšení náskoku Mateo Retegui, jehož dělovka však skončila vysoko nad brankou Simoneho Scuffeta. Claudio Ranieri na nepříznivý vývoj duelu reagoval o poločasové pauze hned třemi změnami v sestavě, které však na hrací ploše nebyly příliš znát.

Šance přibývaly prakticky jen na straně Janova a ofenziva Cagliari působila bezradně. Zlomit odpor celku ze Sardinie mohli definitivně v rozmezí čtyř minut Thorsby a De Winter, Norovo zakončení však pokryl Scuffet a hlavička Belgičana letěla vedle. Rossoblu to ale nemrzelo, jelikož po hodině hry s přehledem proměnil velkou šanci jejich nejlepší střelec Albert Gudmundsson.

Frendrupovy statistiky proti Cagliari.
Frendrupovy statistiky proti Cagliari.Opta by Stats Perform / AFP

Alespoň čestný úspěch hostů mohl zapsat zhruba čtvrt hodiny před koncem Paulo Azzi, razantní dorážkou ovšem prostor mezi třemi tyčemi minul. Souboj účastníků minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže tak ovládl Janov.

Tabulka Serie A