Lazio představilo nového trenéra. Týmu se po odstoupivším Sarrim ujme Tudor

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio představilo nového trenéra. Týmu se po odstoupivším Sarrim ujme Tudor

Igor Tudor podepsal v Laziu smlouvu do června 2025 s opcí na dalších 12 měsíců.
Igor Tudor podepsal v Laziu smlouvu do června 2025 s opcí na dalších 12 měsíců.AFP
Lazio oznámilo jméno nového trenéra. Po Mauriziu Sarrim, jenž minulý týden rezignoval, se aktuálně devátého celku Serie A podle očekávání ujme Igor Tudor (45). Někdejší chorvatský obránce v minulosti vedl Hajduk Split, PAOK Soluň, Galatasaray, Udinese, Veronu a do konce minulé sezony stál u kormidla Marseille.

Lazio dalo Tudorovi přednost před trojicí svých bývalých hráčů Tommasem Rocchim, Miroslavem Klosem a Cristianem Brocchim. Trojnásobný mistr Serie A s Juventusem uzavřel kontrakt do června 2025 s opcí na dalších 12 měsíců.

Sarri byl v Laziu pod tlakem už dlouho a italská média nedávno informovala, že vedení s ním po sezoně hodlá ukončit spolupráci. Rozchod urychlily poslední nevalné výsledky a výkony, vše vyústilo v Sarriho rezignaci, pod jeho rozhodnutí se zjevně podepsal i přístup samotných hráčů.

"Vidím, že už mě nenásledujete. Někteří z vás působí úplně jinak než v minulé sezoně. Rozhodl jsem se rezignovat. Pokud je problém ve mně, odstoupím, abyste mohli ročník zakončit pozitivně," řekl Sarri na rozloučenou.

Lazio o víkendu už bez něj na lavičce zvítězilo 3:2 na hřišti Frosinone, hráčům v zápase velel dočasný kouč Giovanni Martusciello.

Tabulka Serie A