Lazio přijalo Sarriho rezignaci. Vedení týmu se ujal dosavadní asistent Martusciello

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lazio přijalo Sarriho rezignaci. Vedení týmu se ujal dosavadní asistent Martusciello

Novým trenérem Lazia se stal Giovanni Martusciello.
Novým trenérem Lazia se stal Giovanni Martusciello.Profimedia
Římské Lazio v prohlášení oznámilo rezignaci Mauricia Sarriho (65). "Klub by chtěl trenérovi poděkovat za dosažené cíle a odvedenou práci a popřát mu hodně štěstí v lidské i profesní rovině," uvedl italský celek na svém webu. Vedení týmu se ujal dosavadní asistent Giovanni Martusciello (52).

"S.S. Lazio oznamuje, že Maurizio Sarri podal rezignaci na funkci hlavního trenéra prvního týmu," zdůraznil římský celek v prohlášení. "Zároveň klub sděluje, že se rozhodl pověřit Giovanniho Martusciella funkcí hlavního trenéra," uvedlo Lazio.

Toskánský kouč nabídl svou rezignaci po ligové porážce 1:2 s Udinese, která následovala po vyřazení z Ligy mistrů na úkor Bayernu Mnichov.

Skončit se rozhodl sám zkušený trenér, úmysl už dříve oznámil svým svěřencům. "Vidím, že už mě nenásledujete. Někteří z vás působí úplně jinak než v minulé sezoně. Rozhodl jsem se rezignovat. Pokud je problém ve mně, odstoupím, abyste mohli ročník zakončit pozitivně," pronesl v úterý rozhořčeně Sarri, informoval italský novinář Alfredo Pedulla.

Sarri přišel do Lazia v létě 2021 a v minulém ročníku italské ligy ho dovedl k druhému místu. Předtím působil mimo jiné v Neapoli nebo Chelsea, se kterou v roce 2019 vyhrál Evropskou ligu. Na kontě má i titul s Juventusem z roku 2020.

Dvaapadesátiletý Martusciello se Sarrim spolupracoval od roku 2009 a dělal mu asistenta v Empoli a Juventusu. Lazio pro něj bude druhým angažmá v roli hlavního trenéra. Poprvé si ji v sezoně 2016/17 vyzkoušel v Empoli, se kterým sestoupil.