Navlékl rukavice a vytasil klíčový zákrok. Emoce jako při gólu, zářil hrdina Giroud

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Navlékl rukavice a vytasil klíčový zákrok. Emoce jako při gólu, zářil hrdina Giroud
Giroudův skvělý zákrok zachytili i fotografové.
Giroudův skvělý zákrok zachytili i fotografové.Profimedia
V sobotním zápase Serie A se objevil v nečekané roli. Olivier Giroud (37) šel původně na hrací plochu jako žolík, který měl přispět k vítězství v Janově, což se nakonec povedlo. Francouzský útočník sice nedal vítězný gól, ale minimálně jednomu zabránil. S rukavicemi na rukou.

Rekordman francouzské reprezentace musel v deváté nastavené minutě navléknout dres svého krajana Mikea Maignana, který viděl červenou kartu, neboť Rossoneri už neměli možnost střídat. Charismatický útočník, jenž v minulosti zářil v dresu Arsenalu či Chelsea, se netradiční role chopil na jedničku a dokonce zlikvidoval velkou šanci Janova na vyrovnání.

"Takový moment jsem ještě nezažil, jsem na tým velmi hrdý. Měl jsem štěstí na břevno, ale pak jsem předvedl skvělý zákrok, ty emoce jsou skoro jako při gólu," zářil po bláznivém zápasu Giroud.

"Jako dítě jsem rád chodil do branky, proto jsem tam šel. Dres jsem si vzal domů a zarámoval si ho. Nikdy se nevzdáváme, před třemi týdny jsme dostali facku, ale zase jsme zvedli úroveň a dnes jsme první . Bojovali jsme jako lvi," dodal milánský hrdina s úsměvem do mikrofonů Sky Sports.

V závěru 15minutového nastavení se ve snaze vyrovnat vydal do vápna Milána i brankář Josep Martínez, jenž následně fauloval a po druhé žluté kartě byl vyloučen i on. Favorit vedení udržel a posunul se do čela tabulky.