Poslední Salernitana zaskočila giganta. Fiorentina už je čtvrtá, Lazio přišlo o opory

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poslední Salernitana zaskočila giganta. Fiorentina už je čtvrtá, Lazio přišlo o opory

Aktualizováno
Salernitana obrala AC Milán o body remízou 2:2.
Salernitana obrala AC Milán o body remízou 2:2.AFP
AC Milán v 17. kole Serie A překvapivě jen remizoval na hřišti poslední Slaernitany, když mu alespoň bod v samotném závěru zajistil střídající Luka Jovič. Lazio výhrou v Empoli ukončilo pětizápasové čekání na venkovní vítězství. Orly poslal do vedení svou první trefou v Serii A Matteo Guendouzi a výhru pečetil Mattia Zaccagni, starosti trenérskému štábu však přidělala zranění opor Cira Immobileho a Luise Alberta. Fiorentina s Antonínem Barákem vyhrála v Monze, o třech bodech a posunu na čtvrtou příčku tabulky rozhodl Lucas Beltrán. Janov uspěl v Sassuolu a potěšil své fanoušky po pětizápasovém strádání.

Empoli – Lazio 0:2

Biancocelesti dostali své fanoušky do varu už v deváté minutě, když obklíčili branku a po několika odrazech se míče zmocnil Guendouzi, jenž zamířil přesně. Vedení mohl o 11 minut později navýšit tentýž hráč, ale Elia Caprile si s jeho střelou bez problémů poradil. Vzápětí nastala pro bílomodré velká nepříjemnost, jelikož museli vinou zranění střídat dva klíčoví hráči, konkrétně Immobile a po něm Luis Alberto.

Empolesi mohli srovnat krok s oslabenými hosty, ovšem proti ráně Daniela Maldiniho se vyznamenal Ivan Provedel. Několik minut po změně stran se do šance v pokutovém území dostal Nicolo Cambiaghi, gólman Lazia si však připsal další skvělý zákrok. Provedel čaroval v brance hostů i nadále, když si poradil s pokusem Maldiniho a o pár okamžiků později famózně vytáhl ránu Jacopa Fazziniho.

To na druhé straně byli Římané nekompromisní. Zaccagni nejprve nadvakrát neprostřelil Caprileho, napotřetí už ale uspěl a branku následně uznal i videorozhodčí. Definitivní pojistku mohl přidat Taty Castellanos, avšak gólmana domácích nedokázal zblízka překonat. Tápající Orli tedy zvítězili a těsně před Vánocemi si mírně vylepšili pochmurnou náladu.

Monza – Fiorentina 0:1

Pro Monzu nezačal zápas ideálně, už v sedmé minutě předvedl gólman Michele Di Gregorio minelu v rozehrávce a Beltrán možnost využil. Radost Fialek mohl zdvojnásobit Jonathan Ikoné, ovšem jeho střelu po individuální akci vyrazil z brankové čáry obránce. Mezi střelce se ve 36. minutě mohl zapsat Barák, avšak Di Gregorio si s jeho pokusem k pravé tyči poradil.

Vyrovnaný druhý poločas mohl v 73. minutě zlomit Cristiano Biraghi, ale z přímého kopu trefil pouze zeď. Vedení Fiorentiny mohl navýšit v 86. minutě po pohledné akci Riccardo Sottil, ovšem mířil nad. Mimo to diváci příliš šancí neviděli, jelikož obránci La Violy bránili svědomitě a hosté nemuseli za každou cenu zběsile útočit, tudíž si tým z Toskánska zbytek utkání pohlídal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Salernitana – AC Milán 2:2

Miláňané se mohli dostat do vedení už ve druhé minutě, rána Rafaela Leaa ale byla sražena mimo. Na druhé straně mohl svou příležitost přetavit v gól Boulaye Dia, ovšem jeho střelu vytáhl Mike Maignan na roh. To Fikayo Tomori byl úspěšnější, po standardní situaci v 17. minutě se k němu se štěstím odrazil míč a anglický reprezentant ho hlavou usměrnil za záda Benoïta Costila.

Tým ze Salerna do poločasu vyrovnal, po centru Antonia Candrevy zakončil hlavou Federico Fazio. V 60. minutě mohl Ruben Loftus-Cheek navrátit Milánským vedení, ale jeho tvrdou ránu Costil vyrazil. Granata přispěchala s rychlou odpovědí, Candreva zpracoval míč od Grigorise Kastanose a napřáhl z hranice vápna ke střele, se kterou si Maignan už neporadil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Domácí mohli vedení navýšit, ovšem ránu Pasquala Mazzocchiho vytěsnil z brány gólman červenočerných. Na druhé straně se ve velké šanci objevil Olivier Giroud, ale Costil si dokázal poradit i s následnou dorážkou. Hosté se přece jen dočkali vyrovnání, když se k míči dostal na hranici malého vápna Jovič a prostřelil francouzského gólmana.

Sassuolo – FC Janov 1:2

O úvodní trefu vypjatého duelu se ve 28. minutě postaral Andrea Pinamonti. Italský útočník, jenž si zahrál jednu sezonu i v barvách Rossoblu, si tak v této sezoně připsal již šestý zásah a překonal tím svůj dosavadní rekord v dresu Neroverdi.

Janované po změně stran zvýšili tempo a po proměněné penaltě se v závěru dočkali výhry zásluhou Caleba Ekubana. Černozelení tak prodloužili čekání na domácí triumf již na šest utkání v řadě, naopak Rossoblu potěšili své fanoušky ligovým vítězstvím po čtyřzápasovém strádání.

Tabulka Serie A