Vlahovič v dohrávce řídil výhru Juventusu nad Sassuolem, trefil se hned dvakrát

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vlahovič v dohrávce řídil výhru Juventusu nad Sassuolem, trefil se hned dvakrát
Juventus se se svým soupeřem moc netrápil.
Juventus se se svým soupeřem moc netrápil.AFP
Fotbalisté Juventusu bez větších potíží porazili v dohrávce 20. kola Serie A na vlastním hřišti Sassuolo 3:0. Hlavním hrdinou střetnutí byl nejlepší střelec domácích Dušan Vlahovič (23), který v prvním poločase dvěma krásnými góly rozvlnil síť Neroverdi. Juventus tak před domácím publikem od startu sezony stále neprohrál a i nadále drží krok s vedoucím Interem. Hosté naopak zaváhali na půdě soupeře už počtvrté v řadě a od sestupové zóny je dělí pouze dva body.

Juventus – Sassuolo 3:0

Úvodní čtvrthodina příliš akcí nenabídla, o to pohlednější ale byla střela Vlahoviče na jejím konci. Srb si za hranicí vápna nachystal ránu a nádhernou dělovkou pod břevno otevřel skóre. Po gólu ovšem nastalo pro Juventus typické udržování stavu, kdy nechali hráče Sassuola kombinovat daleko od své branky.

Jedinou nebezpečnější šancí hostů v první půli byla střela Armanda Laurientého ze 32. minuty, jeho ránu zpoza obránců ale vytěsnil gólman. Záhy tak z přímého kopu navýšil vedení fantasticky mířenou ranou Vlahovič, jehož pokus se od brankáře odrazil do břevna a následně do sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Po změně stran umožnila Stará dáma opět kombinovat fotbalistům Sassuola v bezpečné vzdálenosti. S ojedinělou střelou přispěchal v 53. minutě Domenico Berardi, mířil ale vedle. Další rychlý protiútok přes celé hřiště zakončoval zpoza obránců opět 29letý útočník, avšak krásný zákrok proti tečované ráně vytáhnul Wojciech Szczesny.

V dobré šanci Juve se posléze vyskytl Timothy Weah, kterému vracel míč před branku Federico Chiesa, reprezentant Spojených států amerických ovšem z první vysoko přestřelil. Skóre se tak měnilo až v 89. minutě, kdy po chybě v rozehrávce hostů připravil míč Chiesovi Manuel Locatelli a 26letý Ital se z prostoru pro penaltu nemýlil.

Tabulka Serie A