Vydržel jen sedm měsíců. Nejlepší střelec MS 2014 Rodríguez skončil v Olympiakosu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vydržel jen sedm měsíců. Nejlepší střelec MS 2014 Rodríguez skončil v Olympiakosu

James Rodríguez odehrál za Olympiakosu 20 ligových zápasů s bilancí 5+6.
James Rodríguez odehrál za Olympiakosu 20 ligových zápasů s bilancí 5+6.@olympiacosfc
Po pouhých sedmi měsících skončil kolumbijský reprezentant James Rodríguez (31) v Olympiakosu Pireus. Úřadující řecký mistr o tom informoval na Twitteru, důvod odchodu zkušeného záložníka či křídelníka neuvedl.

Někdejší hráč Realu Madrid nebo Bayernu Mnichov se loni v září vrátil do Evropy po ročním angažmá v katarském Rajánu. Tehdy v Olympiakosu působil i brankář Tomáš Vaclík, český reprezentant však na konci ledna přestoupil do anglického druholigového Huddersfieldu. Rodríguez v řecké lize zaznamenal pět gólů ve 20 utkáních. Olympiakos, s 47 tituly nejúspěšnější řecký klub, je aktuálně třetí s šestibodovou ztrátou na vedoucí duo z Atén Panathinaikos a AEK.

Rodríguez zazářil na mistrovství světa v roce 2014 v Brazílii, kde se stal s šesti góly nejlepším střelcem turnaje. Real Madrid za něj pak zaplatil Monaku 80 milionů eur (přes 1,86 miliardy korun). S Bílým baletem vyhrál dvakrát španělskou ligu i Ligu mistrů. Dva mistrovské tituly získal i s Bayernem. Působil také v Portu a Evertonu. Za Kolumbii nastřílel 26 branek v 90 zápasech.