Turecký Superpohár se v Saúdské Arábii neodehrál. Pořadatelům vadila oslavná trička

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Turecký Superpohár se v Saúdské Arábii neodehrál. Pořadatelům vadila oslavná trička
Na stadion už dorazily i hráči a část fanoušků.
Na stadion už dorazily i hráči a část fanoušků.Profimedia
Premiéra tureckého fotbalového Superpoháru v Saúdské Arábii skončila fiaskem. Finále, které se mělo dnes odehrát mezi týmy Galatasaray a Fenerbahce v hlavním městě Rijádu, bylo zrušeno kvůli sporu mezi kluby a tamními úřady o trička na rozcvičku před utkáním. Uvedla to turecká televizní stanice NTV.

O zrušení zápasu informovalo několik médií, kluby ani asociace jej zatím nepotvrdily. Galatasaray, soupeř Sparty v Evropské lize, i Fenerbahce prohlásily, že nebudou hrát finále na stadionu Al-Awwal Park, pokud jim během rozcvičky před zápasem nebude povoleno nosit trička s vyobrazením zakladatele moderního Turecka Mustafy Kemala Atatürka.

Turecká média tvrdí, že saúdští představitelé tento požadavek odmítli, i když není zcela jasné proč. Zápas se koná u příležitosti 100. výročí založení Turecké republiky. Tamní ministr sportu, předseda fotbalové federace a šéfové Fenerbahce a Galatasaray o nastalé situaci podle státní televizní stanice TRT stále jednají.

V médiích se také objevily zprávy, že na finále neměla být povolena turecká hymna a vlajky. Turecká fotbalová federace už dřív prohlásila, že šlo o nepodloženou informaci a žádný problém v tomto ohledu neexistoval.

Turecký Superpohár se měl v Saúdské Arábii odehrát poprvé v historii. Už v listopadu zástupci Galatasaraye a Fenerbahce žádali, aby se zápas právě kvůli stoletému výročí republiky konal na turecké půdě. Superpohár, v němž se utkávají vítěz ligy a poháru, v posledních letech přesunuli kvůli lukrativním podmínkám do Saúdské Arábie Španělé a Italové.