Goggiaová znovu ohromila Lake Louise. Ve druhém sjezdu porazila Ortliebovou a Suterovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Goggiaová znovu ohromila Lake Louise. Ve druhém sjezdu porazila Ortliebovou a Suterovou
Goggiaová znovu ohromila Lake Louise. Ve druhém sjezdu porazila Ortliebovou a Suterovou
Goggiaová znovu ohromila Lake Louise. Ve druhém sjezdu porazila Ortliebovou a SuterovouProfimedia
Italská sjezdařka Sofia Goggiaová (30) si podmanila i druhý sjezd v kanadském Lake Louise, double tu zvládla stejně jako vloni. Vítězství si loňská držitelka malého křišťálového glóbu za disciplínu zajistila zejména famózním výkonem ve spodní části trati, kde dokázala na soupeřky nasbírat přes půl vteřiny. Druhé místo obsadila překvapivě Rakušanka Nina Ortliebová (26), tentokrát bronzová byla Švýcarka Corinne Suterová (28).

Na sluncem zalité sjezdovce Men's Olympic nejprve předvedla dravou jízdu s medailovým potenciálem Joana Hählenová, v červeném křesle pro vedoucí závodnici se ale nestihla pomalu ani usadit. S číslem osm totiž zajela ještě lépe další Švýcarka Suterová, která pak už mohla jen doufat, že Goggiaové se závod tentokrát nevyvede.

A když Italka s třináctkou vyrazila na trať, vypadalo to, že si Suterová na výhru bude moci pomýšlet. Ještě v polovině trati ztrácela totiž Goggiaová dvanáct setin sekundy, pak ale začala kouzlit a v rovinatější spodní pasáži nejlépe ze všech zužitkovala svůj cit pro skluz a dobře připravený materiál. Cílem projela s náskokem 37 setin sekundy a stejně jako v loňské sezoně vyhrála v Lake Louise oba sjezdy.

S číslem 26 pak na sněhu ještě zazářila Ortliebová, která Suterovou nečekaně odsunula na konečný bronz. V cíli předčila Švýcarku o tři setiny sekundy a zapsala třetí stupně vítězů v kariéře, první po téměř roční pauze zaviněné zraněním kolena. Jako živou vodou politá je zatím dvojnásobná mistryně světa Ilka Štuhecová. Slovinka na novém materiálu, na který od letošní sezony přešla i Ester Ledecká, zopakovala páteční páté místo.

"Dnešní jízda byla docela perfektní. Na startu hodně foukalo. Dnes jsme musely být soustředěné a odhodlané. Odjela jsem skvělou jízdu, jakou jsem si v hlavě přála," řekla v cíli vítězka.

Goggiaová bude největší favoritkou i v nedělním superobřím slalomu, i ten v kanadském středistku vloni dokázala vyhrát.

Přehled výsledků sjezdu v Lake Louise