Gól Plekance s asistencí Jágra nestačil, Kladno doma prohrálo s Pardubicemi 1:4

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gól Plekance s asistencí Jágra nestačil, Kladno doma prohrálo s Pardubicemi 1:4

Aktualizováno
Pardubice vyhrály v Kladně 4:1.
Pardubice vyhrály v Kladně 4:1.@HCPCE
Po první třetině zápasu mezi Kladnem a Pardubicemi to příliš nevypadalo, že dohrávka 27. extraligového kola svedla dohromady poslední tým tabulky a jejího lídra. Domácí byli lepší a díky gólu Tomáše Plekance (40), na který mu nahrál Jaromír Jágr (50), šli do kabin s vedením 1:0. Pak ale Dynamo zažehlo motory a ukázalo, že po domácí porážce se Spartou (0:3) z minulého úterý znovu najelo na vítěznou vlnu. Čtyřmi góly zápas otočilo, připsalo si třetí výhru v řadě a ligu vede už o čtyři body.

Kladno – Pardubice 1:4

Pardubice se musely obejít bez potrestaného útočníka Roberta Kousala. Hned v úvodu musel řešit hrozbu proti prvnímu útoku Dynama Adam Brízgala, který vyřešil v první třetině i další nebezpečné situace lídra. Ve 13. minutě kryl betonem i střelu Mateje Pauloviče.

Mezitím na druhé straně Romana Willa prověřili Adam Brodecki, po vyjetí zpoza branky Jágr a také z protiútoku Beran. Rytíři se dočkali vedení 34 sekund před koncem první třetiny. Plekanec se na pravém kruhu uvolnil přes Ondřeje Válu a skóroval.

Na začátku druhé části nevyzrál na Brízgalu u levé tyče Lukáš Radil. Kladenský gólman si poradil i s Paulovičovou šancí. Dynamo mělo převahu, ale domácí se úspěšně bránili. Brízgala si poradil i se zakončením kapitána Patrika Poulíčka. Ve 32. minutě už se hosté dočkali. V přečíslení se po asistenci Tomáše Zohorny trefil do odkryté branky Slovák Pavol Štetka a v devátém extraligovém utkání se dočkal premiérové branky.

Za 88 sekund už Dynamo vedlo. Daniel Herčík z pozice mezi kruhy prostřelil kladenské gólmana a Adam Musil dorazil z brankoviště ležící puk za čáru. V 38. minutě hosté při první přesilové hře po vyloučení Brízgaly za zdržování hry zvýšili na 3:1. Po přihrávce Davida Ciencialy přihrávce se trefil z mezikruží Poulíček. Odpovědět mohl Jágr a Dynamo odolalo i při dalším náporu elitní kladenské formace.

V úvodu třetí části připravil Albert Michnáč při svém prvním střídání v utkání střeleckou pozici pro Jiřího Ticháčka, který ale neměl přesnou mušku. Na druhé straně ve 43. minutě kryl Brízgala Ciencialův únik i střelu Tomáše Hyku. Will si poradil s Plekancovým pokusem, Brízgala podržel domácí při možnostech Hyky, Lukáše Sedláka a Musila. V 54. minutě ale už pojistil výhru Paulovič a stav se nezměnil ani při kladenské power play.

Aktuální tabulka Tipsport extraligy
Aktuální tabulka Tipsport extraligyLivesport