Hamilton o dominanci Red Bullu v F1: Nikdy jsem neviděl tak rychlé auto

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hamilton o dominanci Red Bullu v F1: Nikdy jsem neviděl tak rychlé auto

Lewis Hamilton ocenil monopost stáje Red Bull.
Lewis Hamilton ocenil monopost stáje Red Bull.Profimedia
Sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton (38) ve formuli 1 nikdy neviděl rychlejší vůz, než který má v současnosti stáj Red Bull. Pilot Mercedesu to řekl novinářům po druhém závodě sezony nedělní Velké ceně Saúdské Arábie.

Na okruhu v Jeddahu zvítězil Sergio Pérez, zatímco obhájce titulu Max Verstappen si bez problémů dojel pro druhé místo, přestože kvůli technickým potížím v kvalifikaci odstartoval až z 15. místa. Red Bull tak navázal na úspěch z prvního závodu v Bahrajnu, kde byl Verstappen první a Pérez druhý.

"Mají nejrychlejší auto, jaké jsem kdy viděl. Zejména v porovnání se zbytkem startovního pole," řekl Hamilton, kterého Verstappen předjel ve 12. kole. "Ani jsem se nesnažil bránit. Nikdy jsem neviděl tak rychlé auto. Když jsme my byli rychlí, tak jsme rozhodně nebyli takhle rychlí," dodal.

Hamiltonův týmový kolega George Russell si myslí, že tak, jako nyní formuli vládne Red Bull, nedominoval ani Mercedes. Jezdci německé stáje vyhráli šampionát v letech 2014 až 2020. Jeden titul získal Nico Rosberg, šest přidal Hamilton, který už před tím triumfoval v roce 2008 s McLarenem.

"Práci Red Bullu musíte ocenit," uvedl Russell, který v neděli obsadil čtvrtou příčku. "Tak velký odstup od ostatních stájí neměl ani Mercedes v roce 2014. Mají ohromný náskok a je na zbytku, aby přišel na to, jak je dohnat," přidal.