Hertl po měsíci ukončil střelecký půst a pomohl San Jose k výhře ve Washingtonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hertl po měsíci ukončil střelecký půst a pomohl San Jose k výhře ve Washingtonu

Tomáš Hertl dal Washingtonu gól a přidal asistenci.
Tomáš Hertl dal Washingtonu gól a přidal asistenci.Profimedia
Tomáš Hertl (29) ukončil po deseti zápasech NHL čekání na gól, střelou do prázdné branky pečetil v nedělním odpoledním utkání výhru hokejistů San Jose 4:1 ve Washingtonu. Český centr se také asistencí podílel na vítězné brance Alexandra Barabanova (28).

Washington – San Jose 1:4 

Barabanov zvýšil na 2:0 v přesilovce ve 30. minutě, kdy Hertl tečoval střelu Erika Karlssona od modré a domácí gólman Charlie Lindgren vyrazil puk před ruského útočníka. Ještě do druhé přestávky snížil Jevgenij Kuzněcov, ale na obrat Capitals nedosáhli.

Ve třetí třetině pojistili výhru Sharks Karlsson a Hertl, jenž si v 58. minutě při risku domácích bez brankáře dojel puk v útočném pásmu a mezi dvěma soupeři skóroval. Hertl se gólově prosadil poprvé od 11. ledna a trefil se popatnácté v sezoně.

Hvězdou utkání byl produktivní obránce Karlsson, jenž se díky bilanci 1+2 dostal po 54 zápasech na 73 bodů (18+55). Švéd se v produktivitě soutěže posunul na páté místo před Davida Pastrňáka a je na dobré cestě stát se šestým obráncem v historii, jenž pokoří hranici 100 bodů v sezoně.

Montreal – Edmonton 6:2

Bodová série Edmontonu a jeho útočné hvězdy Connora McDavida skončila v Montrealu, kde Oilers utrpěli porážku 2:6. Nejproduktivnější hráč soutěže se nezapsal do statistik poprvé po 15 zápasech a jeho tým nebodoval přesně po měsíci. K utkání na ledě druhého nejhoršího týmu Východní konference přijeli Oilers po 11 utkáních, z nichž devět vyhráli a ve dvou získali po bodu.

V dresu Canadiens vstřelil ve 31 letech první gól v NHL Alex Belzile a první dvougólový duel v kariéře zažil Jordan Harris. Brankář Jake Allen si připsal 29 zákroků včetně sedmi proti čtyřnásobnému vítězi bodování McDavidovi.

Philadelphia – Seattle 3:4

Dvakrát se trefil také Jaden Schwartz ze Seattlu, jenž zvítězil 4:3 na ledě Philadelphie. Hosté ukončili po třech zápasech sérii porážek v utkání chudém na střely: Jeho gólman Philipp Grubauer měl 15 zásahů, brankář domácích Flyers Felix Sandström jen o dva víc.

Další výsledky NHL