Hokejisté se sešli před Švédskými hrami, nemocného Ondřeje Kašeho nahradil liberecký Najman

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejisté se sešli před Švédskými hrami, nemocného Ondřeje Kašeho nahradil liberecký Najman

Radim Rulík uděluje pokyny na tréninku národního týmu.
Radim Rulík uděluje pokyny na tréninku národního týmu.Profimedia
Čeští hokejisté začali v pražské Sportovní hale Fortuna přípravu před Švédskými hrami bez nemocného útočníka Ondřeje Kašeho z Litvínova. V nominaci jej nahradil Adam Najman z Liberce. Duo gólmanů Jakub Málek a Šimon Zajíček doplnil do přípravy Daniel Král z Liberce.

Kaše chyběl v dresu Litvínova v nedělním utkání v Liberci a podobně jako na předešlých turnajích v listopadu na Karjale a v prosinci na Švýcarských hrách s ním kouč Radim Rulík nemůže počítat. Na debut v národním týmu si tak útočník s bohatými zkušenostmi z NHL v barvách Anaheimu, Bostonu, Toronta a Caroliny bude muset počkat.

"Včera jsem viděl, že Ondra není v sestavě, během zápasu Liberec – Litvínov mi volal, že má chřipku, takže jsem na to nějak zareagoval. Spojil jsem se s Adamem Najmanem, že bych byl rád, aby dorazil na dnešní trénink. S tím, že je varianta, že s námi odcestuje i na turnaj, ale že mu to potvrdím až dnes," prozradil Rulík novinářům.

Kašemu totiž nechal ještě prostor, ale nakonec se musel jeho služeb vzdát. "Byl jsem s Ondrou domluvený, že do dneška ještě počkáme, zda se to nějakým způsobem nezlepší. Kdyby mohl na zítřejší trénink, tak bychom ho určitě brali, ale když mi dneska řekl, že se necítí dobře, tak to padlo. Chceme stoprocentně zdravého hráče," prohlásil Rulík.

Teď už bude mít možnost případně Kašeho zařadit až do přípravy před MS, ale nepovažuje to za komplikaci. "Bude záležet na závěru sezony a na tom, jak na tom bude zdravotně, ale celá sezona je v takovém duchu, že to zdraví úplně pevné nemá. Nicméně tohle období přináší tyto virózy a ani hokejistům se nevyhne," řekl Rulík na adresu hráče s 258 zápasy v základní části NHL a dalšími 31 v play off.

Pogram národního týmu.
Pogram národního týmu.Livesport

Najman byl jedním z hráčů, kteří byli připravení, pokud by někdo onemocněl nebo se zranil. "Je to univerzální mladý hráč. Myslím, že v poslední době je ve velmi dobré formě, takže se domnívám, že jeho nominace je oprávněná," dodal trenér.

Národní tým bude trénovat v Praze i v úterý a ve středu, kdy odpoledne odletí do Karlstadu. Do turnaje vstoupí ve čtvrtek duelem proti domácímu Švédsku. O dva dny později čeká Rulíkův výběr utkání s Finskem a v neděli změří síly se Švýcarskem. V tabulce Euro Hockey Tour jsou Češi druzí o bod za Švédskem.

Program Švédských hokejových her