Lídr první hokejové ligy Poruba vyhrála na Slavii a druhý Vsetín zdolal Jihlavu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lídr první hokejové ligy Poruba vyhrála na Slavii a druhý Vsetín zdolal Jihlavu
Vsetín oslavil další výhru.
Vsetín oslavil další výhru.Profimedia
Hokejisté Poruby zvítězili v 17. kole první ligy na ledě pražské Slavie 3:1 a po páté výhře v řadě si stále drží v čele tabulky čtyřbodový náskok před druhým Vsetínem, který doma zdolal Jihlavu 2:1. Třetí Litoměřice nenatáhly šňůru osmi vítězství a prohrály v Třebíči 2:3. Vítěz druhé nejvyšší soutěže z minulé sezony Zlín zabral po sérii čtyř porážek a vyhrál venku nad posledním Frýdkem-Místkem 1:0.

Kolín – Pardubice B 2:0

Po šesti porážkách zabral Kolín, který doma zdolal Pardubice B 2:0. Oba góly vstřelil Kryštof Ouřada, který otevřel skóre v polovině úvodní třetiny při hře čtyř proti čtyřem a výsledek zpečetil v 35. minutě. Brankář Jakub Soukup udržel díky 34 úspěšným zákrokům potřetí v sezoně čisté konto. Záložní tým Dynama neuspěl poprvé po sérii tří vítězství.

Slavia – Poruba 1:3

Poruba v Edenu doháněla ztrátu, protože v 9. minutě otevřel skóre premiérovou brankou v první lize v kariéře Marek Slavík. V čase 13:02 ale vyrovnal v přesilovce pěti proti třem Ondrej Šedivý, v 25. minutě otočil skóre Vojtěch Střondala a 108 sekund před koncem druhé části zvýšil Lotyš Frenks Razgals. Předposlední Slavia počtvrté za sebou prohrála.

Frýdek-Místek – Zlín 0:1

Zlín bodoval naplno poprvé po sedmi zápasech, z nichž jen jeden vyhrál. Stačila mu k tomu jediná branka, kterou vstřelil v 18. minutě v početní výhodě Jakub Šlahař. Gólman Daniel Huf pochytal všech 32 střel Rysů a připsal si třetí nulu v ročníku.

Frýdek-Místek musel strávit čtrnáctou porážku za sebou a po 11. při této sérii nebodoval. V minulých třech kolech shodně prohrál až v nastavení.

Prostějov – Přerov 1:2

Čtvrtou výhru za sebou oslavil Přerov, který vyhrál v derby na ledě Prostějova 2:0. Zubři se před 2 615 diváky poprvé radovali ve 4. minutě díky gólu Tomáše Doležala a ve druhé třetině zvýšil obránce Jiří Krisl. Za Jestřáby snížil necelých šest minut před koncem Jan Veselý, ale těsný náskok hosté uhájili.

Vsetín – Jihlava 2:1

Vsetín zareagoval na středeční porážku v Litoměřicích 1:4 a doma vyhrál pátý z posledních šesti zápasů. S Duklou sice prohrával od 14. minuty po gólu Jana Bergera, ale v polovině utkání během 65 sekund otočili skóre Pavel Kubiš a Vít Jonák. Dukla utrpěla teprve druhou porážku z uplynulých sedmi duelů.

Třebíč – Litoměřice 3:2

Litoměřice neuspěly poprvé od 4. října, kdy prohrály v Přerově 0:3. Horácká Slavia vykročila za ukončením série tří porážek v 7. minutě, kdy zužitkoval početní výhodu pěti proti třem Ladislav Bittner. Krátce po polovině utkání vyrovnal v klasické přesilovce obránce Michael Krutil.

V 53. minutě vrátil domácím náskok Martin Dočekal, který s 12 góly i 23 body vládne statistikám soutěže. V čase 56:45 sice odpověděl Matěj Toman, ale 65 sekund před koncem rozhodl Jakub Malý.

Znojmo – Sokolov 4:5

Šestou prohru z posledních sedmi utkání zaznamenal nováček Znojmo, které doma podlehlo Sokolovu 4:5. Orli sice vedli 3:0 i 4:2, ale Baník v pasáži od 53. do 58. minuty výsledek otočil. Čtyřmi body za dvě branky včetně vítězné a dvě asistence zazářil Daniel Kružík.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport