Poruba porazila Znojmo 7:2 a vládne Chance lize, Slavia je po další prohře předposlední

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poruba porazila Znojmo 7:2 a vládne Chance lize, Slavia je po další prohře předposlední

Jiří Klimíček v utkání dvakrát nahrával.
Jiří Klimíček v utkání dvakrát nahrával.Profimedia
Hokejisté Poruby zvítězili v 10. kole Chance ligy na ledě nováčka Znojma 7:2 a vedou stále o dva body před Vsetínem, který vyhrál také venku nad posledním Frýdkem-Místkem 4:1. Na třetí pozici se posunul Sokolov po výhře nad pátým Přerovem 3:0. Prostějov i přes úspěch nad pražskou Slavií 2:1 po samostatných nájezdech klesl na čtvrtou pozici. Obhájce triumfu Zlín podlehl doma Litoměřicím 3:4 po samostatných nájezdech a po sérii pěti vítězství neuspěl podruhé za sebou.

Jihlava – Pardubice B 1:4

Druhou výhru v sezoně oslavily Pardubice B, v Pelhřimově zdolaly Jihlavu 4:1. Dvěma góly zařídil úspěch záložního týmu Dynama Michal Pochobradský a brankou a asistencí přispěl Jakub Lichtag. Dukla si připsala čtvrtou prohru z posledních pěti duelů.

Zlín – Litoměřice 3:4sn

Zlín po sérii pěti výher podlehl v sobotu v derby ve Vsetíně a dnes proti Litoměřicím si připsal pátou prohru v sezoně. V 7. minutě se sice Berani ujali vedení v přesilové hře díky Martinu Langovi, ale za 28 sekund odpověděl Přemysl Svoboda. V polovině úvodní části otočil stav Petr Ton a 55 sekund před první pauzou zvýšil náskok Stadionu v početní výhodě Tomáš Guman.

Zlín se dostal na kontakt v 39. minutě po trefě kapitána Bedřicha Köhlera a 40 sekund před koncem běžné hrací doby vynutil v přesilovce umocněné power play Michal Gago. V rozstřelu rozhodl až v 9. sérii Australan Kale Costa.

Frýdek-Místek – Vsetín 1:4

Vsetín ve Frýdku-Místku otevřel v 5. minutě skóre díky obránci Šimonu Jenáčkovi. V polovině první třetiny smazal ztrátu v přesilovce Michal Hotěk. V čase 16:35 využili početní výhodu i Valaši a náskok jim vrátil Erik Hrňa. Po 179 vteřinách závěrečné třetiny ve vlastním oslabení zvýšil Roman Půček a za pět minut dovršil výsledek v přesilovce Vít Jonák.

Domácí prohráli už posedmé za sebou a dlouhou sérii bez bodu jim nepomohl zastavit ani útočník Rostislav Marosz, který Frýdek-Místek posílil po předčasném konci angažmá ve slovenské extralize ve Spišské Nové Vsi.

Kolín – Třebíč 2:1p

Podruhé z posledních pěti zápasů uspěl Kolín, doma zdolal Třebíč 2:1 v prodloužení. Zařídil to v čase 63:57 v přesilovce Matěj Chalupa.

Prostějov – Slavia 2:1sn

Prostějov natáhl vítěznou sérii na pět utkání. Na gól Zdeňka Doležala z 8. minuty sice odpověděl v polovině druhé třetiny Maxim Havrda, ale nakonec slavili Jestřábi. V čase 62:49 sice neproměnil trestné střelení Zdeněk Doležal, ale v rozstřelu rozhodl jako jediný úspěšný exekutor Jakub Illéš na závěr 5. série.

Slavia, za kterou nastoupil poprvé v sezoně na střídavý start z Kladna bek Karel Klikorka, prohrála počtvrté v řadě, má stále jedinou výhru a klesla na předposlední místo.

Sokolov – Přerov 3:0

Sokolov se proti Přerovu ujal vedení po 114 sekundách, kdy skóroval obránce Martin Weinhold. Ve 34. minutě pojistil náskok v přesilové hře Martin Osmík a necelý šest minut před koncem uzavřel skóre Tomáš Vracovský. Gólman Martin Michajlov udržel díky 40 úspěšným zákrokům poprvé v sezoně čisté konto. Zubři neuspěli po sérii tří výher.

Znojmo – Poruba 2:7

Poruba bodovala i v desátém utkání a oslavila devátou výhru. Ve Znojmě sice prohrávala od 12. minuty po gólu Švéda Antona Karlssona, ale v čase 18:48 vyrovnal v přesilové hře Lotyš Frenks Razgals a 16 sekund před koncem úvodního dějství otočil skóre Tomáš Gřeš. Druhou třetinu ovládli Ostravané, shodně se dvakrát trefili Slovák Marek Tvrdoň a Petr Mrázek, který v 37. minutě zvýšil v početní výhodě už na 6:1.

V úvodu třetí části snížil Lukáš Adámek, ale poslední slovo měli hosté a deset minut před koncem využil další přesilovku Tomáš Šoustal. Nový kouč Orlů Václav Baďouček s týmem nenavázal na výhru na Slavii 4:1 a stejně jako ve středeční domácí premiéře proti Prostějovu (3:5) nebodoval.

Tabulka Chance ligy

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport