Šlágr první ligy má jasného vítěze, Poruba zdolala Vsetín 3:0 a vede o sedm bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Šlágr první ligy má jasného vítěze, Poruba zdolala Vsetín 3:0 a vede o sedm bodů
Vsetín v zápase nedal ani gól.
Vsetín v zápase nedal ani gól.Profimedia
Hokejisté Poruby vyhráli ve šlágru 18. kola první ligy v azylu v Kravařích nad druhým Vsetínem 3:0 a zvýšili náskok v čele tabulky už na sedm bodů. Na třetí místo se posunul Sokolov, který doma zdolal pražskou Slavii 4:3 v prodloužení. Baník využil porážky Litoměřic, které v Chrudimi podlehly Pardubicím B vysoko 0:5.

Jihlava – Třebíč 0:2

Třebíč uspěla v derby týmů z Vysočiny v Pelhřimově proti domácí Jihlavě a po výsledku 2:0 oslavila po sérii tří porážek druhé vítězství za sebou. V čase 30:15 otevřel skóre Matěj Svoboda a 44 sekund před koncem při power play do prázdné branky zpečetil výsledek Slovinec Miha Štebih. Brankář Jan Mičán udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Přerov – Frýdek-Místek 2:3p

Poslední Frýdek-Místek Místek ukončil sérii 14 proher a vyhrál v Přerově 3:2 v prodloužení. V čase 64:30 o tom rozhodl polský útočník Kamil Walega. Přerov neuspěl poprvé po šňůře čtyř výher. Na předposlední Slavii ztrácí Frýdek-Místek šest bodů.

Zlín – Prostějov 5:4

Obhájce triumfu v první lize Zlín zdolal Prostějov 5:4 a po sérii čtyř porážek vyhrál potřetí za sebou. Beranům vyšel skvěle vstup do utkání a v 5. minutě vedli po brankách obránce Jiřího Suhrady a Nicolase Werbika už 2:0. Jestřábi ale rychle smazali ztrátu po gólech Matouše Venkrbce a Jakuba Illéše, který v čase 11:02 využil přesilovou hru.

V polovině utkání vrátil Beranům náskok Jakub Šlahař, ve 34. minutě sice odpověděl Jan Veselý, ale za 41 sekund se opět radovali domácí po trefě Jana Süsse. V 54. minutě zvýšil vedení Zlína kapitán Bedřich Köhler a 102 sekund před koncem už jen zkorigoval výsledek Jiří Fronk.

Pardubice B – Litoměřice 5:0

Litoměřice po šňůře osmi vítězství nebodovaly podruhé za sebou. Záložní tým Dynama uspěl počtvrté z uplynulých pěti utkání. Už po první třetině vedl 3:0 díky trefám Tomáše Urbana, beka Ondřeje Chabady a Daniela Herčíka, jenž zužitkoval početní výhodu. V závěru utkání ještě dovršil výsledek dvěma góly Michal Pochobradský. Gólman David Honzík pochytal všech 34 střel a poprvé v ročníku udržel nulu.

Poruba – Vsetín 3:0

Poruba oslavila šestou výhru za sebou a rozhodla o ní před 1085 diváky ve druhé třetině. V čase 21:21 otevřel skóre po průniku Lotyš Frenks Razgals a v 28. minutě zvýšil po přihrávce Ondreje Šedivého Petr Mrázek. V závěrečném dějství ještě pojistil výhru Šedivý. Brankář Ondřej Bláha udržel díky 36 zákrokům poprvé v sezoně čisté konto. Vsetín prohrál třetí z uplynulých šesti duelů.

Sokolov – Slavia 4:3p

Sokolov pošesté v řadě bodoval a popáté z toho vyhrál. Baník musel od poloviny první třetiny dohánět ztrátu po brance Tomáše Šmerhy, který poprvé v sezoně nastoupil za svůj bývalý klub na střídavý start z extraligové Mladé Boleslavi. Po 135 sekundách druhé části vyrovnal Adam Křemen, ale v 36. minutě vrátil Pražanům vedení v přesilové hře obránce Karel Klikorka.

Za 121 vteřin odpověděl Tomáš Rohan a na začátku třetí třetiny otočil stav svým druhým gólem v utkání Křemen. V 53. minutě se opět prosadil také Šmerha a vynutil nastavení, které v čase 63:51 rozhodl Jaromír Kverka. Slavia prohrála popáté za sebou.

Znojmo – Kolín 3:2sn

Z 13. na 12. místo se posunul znojemský nováček, který doma vyhrál nad Kolínem 3:2 po samostatných nájezdech. V rozstřelu o tom rozhodl Petr Beránek, který gólem v 41. minutě vynutil i nastavení. Orli se dočkali bodů poprvé po třech zápasech a vyhráli teprve podruhé z posledních devíti utkání. Kolínští Kozlové si připsali sedmou porážku z uplynulých osmi vystoupení.

Tabulka ligy.
Tabulka ligy.Livesport