Hokejová Slavia: Patrik Eliáš bude v Edenu dělat poradce pro sportovní záležitosti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Slavia ulovila velkou posilu. O sportovní úsek v hokejovém Edenu se bude starat Eliáš
Patrik Eliáš je novou posilou vedení hokejové Slavie.
Patrik Eliáš je novou posilou vedení hokejové Slavie.Profimedia
Zatímco přesun Jaromíra Jágra (51) do Edenu nakonec ztroskotal, hokejová Slavia vytahuje jiný trumf. V pražském klubu bude nově pracovat jako poradce pro sportovní záležitosti Patrik Eliáš (47). Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a bronzový medailista ze zimních olympijských her v Turíně je další posilou vedení, které v úterý oznámilo jako nového trenéra Aleše Tottera (51).

Slavia patřila k tradičním celkům extraligy, kterou v letech 2003 a 2008 dokonce celou ovládla. Od roku 2015 hraje druhou nejvyšší soutěž a marně pomýšlí na návrat mezi tuzemskou elitu.

S tím by mohl pomoci Eliáš, jenž v zámoří dlouhá léta oblékal dres New Jersey. Právě s Devils má bývalý český reprezentant nadstandardní vztahy, o čemž vypovídá fakt, že jeho dres s číslem 26 visí nad ledovou plochou v Prudential Center. V roce 2019 se stal i speciálním asistentem hlavního kouče Devils se zaměřením na hodnocení hráčů na trénincích. 

"Přicházím do Slavie s cílem pomoci klubu, aby se dostal zpět na vítěznou vlnu a na pozice, kam patří. Jak realizační tým, tak hráči ve mně budou mít dalšího člověka, se kterým se můžou poradit, sdílet názor nebo diskutovat o různých herních situacích," přiblížil na klubovém webu Eliáš, který má kromě bronzu z OH i dva z mistrovství světa. Zahrál si i na Světovém poháru 2004 a před rokem byl uveden do Síně slávy českého hokeje.

Patrik Eliáš s vedením hokejové Slavie – Jiřím Vlasákem (vlevo) a Stanislavem Tichým.
Patrik Eliáš s vedením hokejové Slavie – Jiřím Vlasákem (vlevo) a Stanislavem Tichým.hc-slavia.cz

Ve sportovním vedení Eliáš střídá Jaroslava Bednáře, jenž před měsícem v Edenu skončil. Rodák z Třebíče v minulosti působil i jako asistent trenéra u reprezentační dvacítky. "S Patrikem jsme se bavili o možné spolupráci již delší dobu. Jsme rádi, že jsme se nyní dohodli a jsme přesvědčeni o tom, že nám díky svým zkušenostem a hokejovému přehledu hodně pomůže," uvedl předseda představenstva Stanislav Tichý.

Spolupráce s novým trenérem

U aktuálně předposledního celku Chance ligy bude Eliáš spolupracovat s trenérem Alešem Totterem, jenž se k pražskému klubu připojil teprve na začátku týdne. "Měl jsem telefonát od pana Tichého, hned na pondělí jsme si domluvili schůzku a pak už to šlo strašně rychle," prohlásil bývalý kouč Prostějova či Popradu a už v úterý nastínil možný příchod nového člena do sportovního vedení: "Měli jsme mítink s majiteli, na který byl přizvaný i člověk, který by měl mít v kompetenci sportovní stránku."

Už ve středu čeká Slavii, která prohrála poslední tři zápasy a má jen tříbodový náskok na poslední Frýdek-Místek, první ostrý test pod novým vedením. Od 18:00 v Edenu vyzve Prostějov. "Hokejový rybník je malý a tyhle věci přináší," řekl Totter o okamžitém střetu se svým bývalým zaměstnavatelem.

Tabulka Chance ligy