Ve Vsetíně se rozloučili s Čechmánkem vítězstvím, lídrem ligy zůstává Poruba

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ve Vsetíně se rozloučili s Čechmánkem vítězstvím, lídrem ligy zůstává Poruba
Ve Vsetíně se loučili s klubovou legendou.
Ve Vsetíně se loučili s klubovou legendou.Profimedia
Hokejisté Vsetína vyhráli v duelu 21. kola Chance ligy při rozloučení se zesnulým bývalým brankářem Romanem Čechmánkem doma nad Sokolovem 4:0 a na druhém místě ztrácejí na vedoucí Porubu stále 10 bodů. Lídr soutěže v domácím azylu v Kravařích vyhrál nad Pardubicemi B 4:1.

Litoměřice – Přerov 4:2

Litoměřice po sérii tří porážek podruhé uspěly a zdolaly doma Přerov 4:2. Třemi body za dva góly a jednu přihrávku k tomu přispěl Přemysl Svoboda.

Třebíč – Zlín 4:3p

Šampion minulé sezony první ligy Zlín nenavázal na čtyři výhry z minulých pěti utkání a prohrál v Třebíči 3:4 v prodloužení. Horácká Slavia naopak zabrala po dvou porážkách. Přestože ale ovládla první třetinu, musela vybojovat vítězství až v nastavení. Po 11 sekundách ho ukončil Jakub Malý.

Vsetín – Sokolov 4:0

Vsetín při utkání uctil památku Čechmánka, který zemřel v neděli ve věku 52 let. S Valachy získal pět mistrovských titulů. Fanoušci v černém před utkáním absolvovali symbolický pochod ke stadionu, kde bylo vytvořeno pietní místo. Aktéři utkání uctili památku olympijského vítěze z Nagana, trojnásobného mistra světa a celkově šestinásobného vítěze domácí nejvyšší soutěže minutou ticha.

Fanoušci se loučili s Romanem Čechmánkem.
Fanoušci se loučili s Romanem Čechmánkem.Profimedia

Valaši nastoupili s černou páskou na rukávech a na dresech budou mít až do konce sezony nášivku s Čechmánkovým číslem 23. Po 23 minutách fanoušci předvedli pietní choreo s nápisem: "Teď chytáš za tým nebe".

V té době už vedl Vsetín 1:0, protože v polovině úvodní části se prosadil Erik Hrňa. Krátce po polovině utkání zvýšil v přesilové hře pěti proti třem tečí střely obránce Jakuba Ďurkáče Tomáš Jandus a 83 sekund před druhou pauzou zajistil v klasické přesilovce tříbrankový náskok Luboš Rob.

Výsledek ještě zpečetil v 56. minutě Hrňa. Ruský gólman Maxim Žukov udržel díky 16 úspěšným zákrokům podruhé v sezoně čisté konto. Vsetín upravil bilanci z posledních šesti utkání na tři výhry a stejný počet porážek, doma ale uspěl počtvrté za sebou. Baník po sérii tří vítězství podruhé za sebou prohrál.

Kolín – Frýdek-Místek 0:3

Zápas v Kolíně byl ve 3. minutě zhruba na 50 minut přerušen kvůli problému s ledem. Potom se ale dvakrát v rychlém sledu prosadil Rostislav Marosz a výsledek zpečetil prvním gólem po návratu do Frýdku-Místku jednačtyřicetiletý Rostislav Martynek. Gólman Vojtěch Mokry udržel díky 27 zásahům první nulu v sezoně.

Poruba – Pardubice B 4:1

Poruba prodloužila vítěznou šňůru na devět utkání. Proti záložnímu týmu Dynama se ale nemohla dlouho prosadit a hosté ve 26. minutě získali vedení díky obránci Janu Zdráhalovi. V čase 32:22 ale vyrovnal v přesilovce Petr Mrázek a za 145 sekund otočil stav v další početní výhodě Kanaďan Aaron Berisha.

Ve 43. minutě využil další přesilovou hru Ondrej Šedivý a výsledek ještě zpečetil při power play do prázdné branky Lotyš Frenks Razgals. Nový kouč Pardubic B Tomáš Jirků, nástupce trenéra extraligové Mladé Boleslavi Richarda Krále, si po výhře v premiéře doma nad Vsetínem další úspěch nepřipsal.

Prostějov – Znojmo 7:3

Prostějov doma porazil nováčka Znojmo 7:3 a vyhrál i druhý zápas pod novým trenérem Martinem Janečkem. Dvěma góly k tomu přispěl útočník David Ostřížek. Porážku Znojma neodvrátili dvěma trefami Tomáš Svoboda a třemi asistencemi Jan Hruška.

Slavia – Jihlava 4:5p

Předposlední Slavia podlehla doma Jihlavě 4:5 v prodloužení a prohrála sedmý z posledních osmi zápasů. Dva góly Jiřího Průžka jí pomohly jen k bodu. Duel rozhodl v čase 60:42 Slovák Marcel Štefančík. Slavia už má jen tříbodový náskok před posledním Frýdkem-Místkem, který vyhrál v Kolíně 3:0 a připsal si třetí výhru z posledních čtyř utkání.

Tabulka Chance ligy.
Tabulka Chance ligy.Livesport