Desátý triumf v řadě. Poruba přestřílela Jihlavu 7:4 a první ligu vede už o 13 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Desátý triumf v řadě. Poruba přestřílela Jihlavu 7:4 a první ligu vede už o 13 bodů
Poruba po desátém vítězství za sebou zvýšila náskok v čele tabulky na 13 bodů před Vsetínem.
Poruba po desátém vítězství za sebou zvýšila náskok v čele tabulky na 13 bodů před Vsetínem.hcporuba.cz
Poruba vyhrála ve 22. kole Chance ligy v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 7:4 a po desátém vítězství za sebou zvýšila náskok v čele tabulky na 13 bodů před Vsetínem, který prohrál v pátek ve valašském derby na ledě Zlína 4:5. Třetí místo si upevnily Litoměřice, jež vyhrály v hale Sokolova 4:2. Baník klesl ze čtvrtého na páté místo za Prostějov, který doma porazil Kolín 5:2.

Jihlava – Poruba 4:7

Dukla se proti Porubě ujala vedení po 84 sekundách při vyloučení Filipa Dundáčka ve vlastním oslabení, při kterém po akci Matouše Menšíka zamířil do prázdné branky Tomáš Harkabus. V 5. minutě se radoval z branky na trestné lavici také hostující obránce Michal Gutwald, po přihrávce Vojtěch Střondaly v přečíslení vyrovnal Tomáš Šoustal.

Za 136 sekund vrátil Jihlavě vedení Richard Cachnín, ale v polovině úvodní části odpověděl z dorážky Vít Christov. V 17. minutě se radoval opět tým z Vysočiny, protože přesilovku pěti proti třem využil Tomáš Čachotský. V čase 25:02 při pobytu Fabiena Kočího na trestné lavici Dukla podruhé skórovala v oslabení a postaral se o to po vhazování z pravého kruhu Tomáš Havránek.

Vedení 4:2 ale domácí neudrželi a ještě ve druhé části smazali ztrátu Střondala s Ondrejem Šedivým, který využil přesilovku. Po 99 sekundách třetí třetiny dovršil obrat Gutwald a dvěma góly ještě pojistil výsledek Tomáš Gřeš. Nejprve se trefil v oslabení a pak v 56. minutě i v power play do prázdné branky. Dukla prohrála pátý z posledních šesti zápasů.

Sokolov – Litoměřice 2:4

Litoměřice po sérii tří porážek vyhrály potřetí za sebou, Baník už potřetí v řadě nebodoval. Stadion v Sokolově už v čase 3:03 vedl 2:0 díky gólům Fina Rikua Sihvonena a obránce Michaela Krutila. Hned v šesté minutě snížil Daniel Vrdlovec a krátce před polovinou utkání vyrovnal Vojtěch Kysela. V 35. minutě vrátil Litoměřicím v početní výhodě náskok Josef Koláček. Výsledek zpečetil sedm sekund před koncem při power play do prázdné branky Filip Kuťák, jemuž přenechal puk Josef Jícha.

Prostějov – Kolín 5:2

Prostějov naplno bodoval i ve třetím utkání pod novým trenérem Martinem Janečkem. Po 99 sekundách otevřel skóre Jan Veselý a od 10. do 14. minuty stihl během 221 sekund hattrick Zdeněk Doležal. Kozly vrátil do hry před polovinou utkání bek Jakub Šedivý a ve 44. minutě snížil v početní výhodě Josefa Skořepa na 2:4. Výhru Jestřábů ale pojistil Tomáš Jiránek.

Pardubice B – Přerov 4:1

Pardubice B zdolaly Přerov 4:1 a ve svém působišti v Chrudimi uspěly popáté v řadě. Brankou a přihrávkou se na tom podílel zadák Karel Nedbal.

Frýdek-Místek – Třebíč 2:4

Možnost posunout se z posledního místa nevyužil Frýdek-Místek, který podlehl Třebíči 2:4 a připsal si desátou domácí prohru z 12 duelů v sezoně. Vedl sice 2:0, ale Horácká Slavia výsledek otočila. Gólem a asistencí k tomu pomohli obránci Antonín Bořuta s Davidem Michálkem i útočník Michal Vodný.

Znojmo – Slavia Praha 3:1

Předposlední Slavia prohrála na ledě dvanáctého Znojma 1:3 a po osmé porážce z posledních devíti utkání má před Frýdkem-Místkem stále tříbodový náskok. Znojmo doma vyhrálo potřetí za sebou a uniklo Pražanům na rozdíl čtyř bodů.

Tabulka Chance ligy
Tabulka Chance ligyLivesport