Vsetín postoupil potřetí za sebou do finále Chance ligy, mečbol slaví Litoměřice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vsetín postoupil potřetí za sebou do finále Chance ligy, mečbol slaví Litoměřice
Vsetín slaví postup do finále.
Vsetín slaví postup do finále.Profimedia
Hokejisté Vsetína porazili v pátém utkání semifinále Chance ligy doma Jihlavu 4:1, stejným poměrem ovládli sérii a postoupili potřetí za sebou do finále. Obhájce triumfu v druhé nejvyšší soutěži Zlín čelí vyřazení, protože po porážce 1:4 v Litoměřicích prohrává v sérii 2:3 na zápasy. Stadion, který už účastí mezi nejlepšími čtyřmi týmy dosáhl historického úspěchu, může dovršit postup ve čtvrtek ve Zlíně.

Litoměřice – Zlín 4:1

Litoměřice vykročily za třetím vítězstvím v sérii v 7. minutě, kdy Daniela Hufa překonal střelou z pravého kruhu Jakub Tůma. V čase 23:36 domácí získali dvoubrankový náskok. Pavel Kordule našel zpoza branky Kaleho Costu, který u pravé tyče propasíroval puk za zlínského gólmana.

Za 186 sekund se australský útočník prosadil podruhé a po individuální akci střelou z pozice mezi kruhy upravil na 3:0. Ve 43. minutě vykřesal Beranům naději ukrajinský útočník Stanislav Sadovikov, ale necelých pět minut před koncem vrátil domácím tříbrankové vedení Fin Riku Sihvonen.

Vsetín – Jihlava 4:1

Jihlava po dvou porážkách v domácím azylu v Pelhřimově začala boj o odvrácení konce sezony vedoucí brankou. Po rychlém přechodu do útoku vyslal Šimon Jelínek do úniku Matouše Menšíka, který v čase 3:53 překonal Maxima Žukova. Valaši odpověděli ve 12. minutě jen tři sekundy po skončení přesilové hry. Z levé strany od mantinelu prostřelil Adama Berana obránce Ondřej Smetana.

Devět sekund před koncem první třetiny otočil stav v početní výhodě při vyloučení Tomáše Havránka Ondřej Machala z dorážky po střele Jakuba Tepera. V polovině utkání zvýšil náskok Vsetína v početní výhodě při pobytu Tomáše Čachotského na trestné lavici Lotyš Daniels Berzinš. Ve 44. minutě ještě více uklidnil domácí z dorážky po střele Štěpána Matějčka Pavel Klhůfek.