Krupp dostal v Německu padáka, bývalý trenér Sparty v Kolíně nad Rýnem skončil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krupp dostal v Německu padáka, bývalý trenér Sparty v Kolíně nad Rýnem skončil

Uwe Krupp již není hlavním trenérem kolínského týmu Sharks.
Uwe Krupp již není hlavním trenérem kolínského týmu Sharks.AFP
Osminásobní němečtí hokejoví mistři z Kolína vypadli nečekaně brzy z play off a odnesl to hlavní trenér Uwe Krupp (58). Vedení týmu Kölner Haie oznámilo, že o nástupci se rozhodne v nejbližších týdnech. Krupp vedl v letech 2018-20 také pražskou Spartu.

Bývalý trenér německé reprezentace se do svého rodného města vrátil v roce 2020 a během druhého působení u mužstva se ani na čtvrtý pokus nedostal do semifinále nejvyšší soutěže.

"Rozhodování pro nás bylo těžké, protože Uwe Krupp a jeho trenérský tým pracují pro tým s vysokým nasazením už léta a mají k němu úzké vazby," uvedl výkonný ředitel Philipp Walter.

"Zároveň jsme se po nedávném vývoji, od kterého jsme si všichni slibovali něco jiného, rozhodli, že uděláme změnu," dodal.

V aktuální sezoně se ambicióznímu Kolínu podařilo v základní části obsadit až osmé místo a následně byl v předkole play off nad jeho síly Ingolstadt.

"Byly to čtyři intenzivní roky s různými výzvami," komentoval Krupp (58), bývalý obránce Colorada či Detroitu a vítěz Stanley Cupu z roku 1996.