Varaďovi soutěžní premiéra zhořkla. Pardubice v LM nestačily na českou kolonii Ilvesu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Varaďovi soutěžní premiéra zhořkla. Pardubice v LM nestačily na českou kolonii Ilvesu

Hokejisté Ilvesu Tampere se radují z gólu do sítě Pardubic.
Hokejisté Ilvesu Tampere se radují z gólu do sítě Pardubic.Profimedia
Hokejisté Pardubic vstoupili jako první z českých týmů do nového ročníku Ligy mistrů a začali porážkou. Východočeši v domácím utkání prohráli s finským Ilvesem Tampere 1:3, jedinou branku Dynama vstřelil ve 47. minutě za stavu 0:2 útočník Lukáš Radil (33). Hostům pomohli k úspěchu nahrávkami útočníci Šimon Stránský (25) a Petr Kodýtek (25).

Pardubice – Ilves Tampere 1:3

V sestavě týmu, který v minulém ročníku nejvyšší finské soutěže skončil třetí, se objevili čtyři čeští hokejisté. V brance nastoupil Jakub Málek, dále hráli obránce Dominik Mašín a Kodýtek Kodýtek se Stránským. Ilves se prosadil již v úvodní třetině, když v deváté minutě využil rychlý brejk Ikonen, u gólu asistoval i Stránský.

Pardubičtí byli sice před téměř šesti a půl tisíci diváků střelecky aktivnější, ale ani při Radilově zakončení Málek neinkasoval. Vzápětí hosté projeli pardubickým obranným pásmem až před brankáře Kloučka, kterého zblízka překonal Ratinen. Dynamo naproti tomu ve druhé třetině neuspělo ani během přesilové hry.

První gól vstřelili domácí až ve 47. minutě, kdy se z dorážky prosadil Radil. Finský tým však znovu rychle odskočil po akci, do které se zapojil i Kodýtek. Suomi sám před Kloučkem zvýšil v přesilovce na 3:1. V závěru si domácí ještě vylepšili početní výhodu odvoláním brankáře, Čerešňák trefil tyč, ale víc už Dynamo nestihlo.