Čeští hokejisté za sebou mají první trénink v O2 areně, na ledě scházel pouze Kämpf

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští hokejisté za sebou mají první trénink v O2 areně, na ledě scházel pouze Kämpf

První trénink českých hokejistů v O2 areně.
První trénink českých hokejistů v O2 areně.Profimedia
Čeští hokejisté v úterý poprvé trénovali na ledě pražské O2 areny, kde je v pátek večer čeká úvodní zápas domácího mistrovství světa proti Finsku. Zatím bez útočníka Davida Kämpfa (29) z Toronta, který by se měl k mužstvu kouče Radima Rulíka připojit až na čtvrtečním tréninku.

Po nedělním zúžení nominace po Českých hrách v Brně, kde Češi za závěr Euro Hockey Tour neuhráli v konfrontaci s Finy, Švédy a Švýcary ani bod, má tým nyní 25 hráčů.

"Poslední období pro nás bylo docela stresové, měli jsme tam hodně hráčů, možná to bylo i trochu v takové nejistotě. Ale teď už nervozita, doufejme, z hráčů opadne. Teď už se soustředíme na Finy a páteční zápas," řekl novinářům generální manažer týmu Petr Nedvěd.

Úterního tréninku se zúčastnili všichni tři brankáři, osm obránců a 14 útočníků. Ve čtvrtek se připojí Kämpf. Držitel bronzu z MS 2022 v Tampere už je na cestě z Toronta.

Český tým dnes trénoval ve složení: Dostál, Mrázek, Vejmelka - Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, D. Špaček, Ščotka - Kubalík, Tomášek, Palát - O. Kaše, Sedlák, Červenka - M. Stránský, M. Kovařčík, Voženílek - Flek, Kondelík, O. Beránek - Lenc, P. Kousal.