Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, den osmý: Němci znovu osmigóloví. Nečas možná stihne už Británii

Aktualizováno
Rakousko zapsalo na MS 2022 cenné dva body po výhře na samostatné nájezdy.
Rakousko zapsalo na MS 2022 cenné dva body po výhře na samostatné nájezdy.Profimedia
Osmý den šampionátu nabídl mimo jiné páté vystoupení domácí reprezentace. Česko si s nevyzpytatelným Rakouskem, které obralo o body Kanadu i Finsko, poradilo jednoznačně 4:0 a zajistilo si postup do čtvrtfinále. Hlavní zprávou dne je však potvrzení zámořské posily, po vyřazení Caroliny z play off NHL se k národnímu týmu připojí Martin Nečas. Další aktuality ze šampionátu najdete v online přenosu Livesport Zpráv.

Zápasy

Německo – Kazachstán 8:2

Velká Británie – Dánsko 3:4

Česko – Rakousko 4:0

Polsko – USA 1:4

Novinky

22:41 – Spojené státy porazily v Ostravě Polsko 4:1 a po třetí výhře v pátém utkání se posunuly na druhé místo skupiny B. Gólem a třemi asistencemi se na tom podílel kapitán Brady Tkachuk. Poláci, nováček mezi elitou, drželi s favoritem dlouho krok, nakonec si ale připsali pátou porážku a se ziskem bodu jsou poslední.

22:37 – Národní tým zapsal v pátém utkání na domácím mistrovství světa čtvrté vítězství, s Rakouskem si poradil 4:0 a stvrdil postup do čtvrtfinále. Kromě jednoznačné výhry s čistým kontem, které udržel Petr Mrázek, mohou trenérský štáb těšit i dvě využité přesilovky, v nichž se českému týmu na turnaji do té doby nedařilo. Už v sobotu čeká reprezentaci zápas s Velkou Británií.

Sestřih zápasu Česko – Rakousko.
Livesport CZ + SK

21:08 – "Zdravotní prohlídka dopadla dobře, Martin (Nečas) se vrací domů. Přiletět by měl zítra v 10:30," potvrdil generální manažer českého národního týmu Petr Nedvěd příjezd zvučné posily z NHL.

18:53 – Velká Británie prohrála i čtvrtý zápas na šampionátu. Nad Dánskem sice od šesté minuty vedla, nakonec však padla 3:4 a v tabulce pražské skupiny A zůstává poslední. Pro český tým výsledek odpoledního utkání znamená, že pokud večer porazí Rakousko za tři body, bude mít jistotu postupu do čtvrtfinále.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

18:47 – Německo míří pevným krokem do čtvrtfinále. V ostravské skupině B nasázelo ve druhém zápase v řadě osm gólů, tentokrát vyprovodilo Kazachstán 8:2. V neúplné tabulce se obhájci loňského stříbra po pěti utkáních vyšvihli s devíti body na druhé místo.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

16:30 – Podle informací serveru iDNES.cz by mohl Martin Nečas dorazit už na sobotní duel s Velkou Británií!

13:42 – Nečas si s vedením Caroliny domluvil přednostní zdravotní prohlídku, v sobotu už by chtěl sedět v letadle směřujícím do Prahy. "Mluvil jsem s ním asi hodinu po vypadnutí s Rangers a říkal, že chce určitě jet. Akorát je trochu dobitej. Má zlomený prst na noze a pochroumaná žebra," prozradil Martin Nečas starší serveru iSport.cz.

12:19 – Podle informací serveru iDNES.cz by se Martin Nečas mohl připojit k českému výběru během víkendu, dnes má ještě na programu výstupní pohovor s vedením Caroliny. Aktuálně nejproduktivnější Čech v play off NHL má údajně zájem ukázat se na MS i potenciálním zájemcům ze zámoří – po sezoně mu totiž končí v Hurricanes kontrakt.

11:00 – Generální manažer reprezentace Petr Nedvěd o situaci kolem Martina Nečase: "Nyní musí v klubu absolvovat ještě zdravotní a výstupní testy. Jsme domluveni, že si dnes budeme odpoledne volat a řekneme si, jak na tom je. Věřím tedy, že ještě během dneška budeme vědět, jestli a kdy případně se k našemu týmu připojí." Více informací v článku.

08:56 – Ještě před startem play off měl Nečas o případné pomoci nároďáku jasno. "Doufám, že z play off nevypadneme. Jinak jsem domluvený s trenérem reprezentace, že pokud bychom skončili, další den sedám na letadlo a mířím do Česka," přiznal před časem rodák z Nového Města na Moravě. 

08:49 – Nečas by byl pro ofenzivu týmu Radima Rulíka skutečnou posilou. Forvard Canes byl v play off vůbec nejproduktivnějším Čechem – v posledním duelu otevřel skóre svým devátým bodem (4+5) v 11 zápasech.

06:48 – Jako reálné se jeví, že do Prahy přiletí posílit národní výběr Martin Nečas. Forvardovi Caroliny v zámoří skončila sezoně, proti němu však hraje údajné menší zranění a končící smlouva. Více informací v článku.

06:35 – Právě před dvěma lety se totiž radovalo ze šokujícího vítězství po samostatných nájezdech Rakousko. Od té doby však Češi čtyřikrát zvítězili v rámci příprav na MS...

Vzájemné zápasy Česka s Rakouskem.
Vzájemné zápasy Česka s Rakouskem.Livesport

06:30 – Pátým soupeřem na domácím MS bude pro Česko výběr Rakouska. Historie sice hovoří jednoznačně pro soubor trenéra Radima Rulíka, favorit si však musí dát pozor – nejenže Rakušané letoš na turnaji obrali o body Kanadu i Finsko, které dokonce porazili v základní hrací době, velké drama pamatuje také národní tým. Varovným prstem je poslední vzájemné klání ze světového šampionátu v Tampere (2022).

Preview Česko – Rakousko.
Livesport