Vzhledem k silné sestavě se očekával útok na zlato, píšou média v USA a ocenila výkon Dostála

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vzhledem k silné sestavě se očekával útok na zlato, píšou média v USA a ocenila výkon Dostála

Hokejisté USA si semifinále nezahrají.
Hokejisté USA si semifinále nezahrají.Profimedia
Americká média označují porážku hokejistů Spojených států 0:1 s Českem ve čtvrtfinále mistrovství světa v Praze za nečekanou vzhledem k síle výběru USA. Češi podle nich rozhodli čtvrteční zápas tím, že jako první tým na turnaji dokázali celku USA vstřelit gól v přesilové hře.

Web televizní stanice NBC podotýká, že Američané měli na šampionátu mimořádně silný výběr. "Letošní americká sestava byla nejzářivější za dlouhá léta, včetně sedminásobného účastníka Utkání hvězd NHL útočníka Johnnyho Gaudreaua či obránce Setha Jonese, který byl v sestavě hvězd NHL pětkrát," uvedl autor.

Připomněl rovněž, že porážka ve čtvrtfinále pro Američany znamená nejhorší umístění na MS za posledních pět let. "Mnozí očekávali, že se Američané budou tohle jaro ucházet o zlato, vzhledem k jejich sestavě," napsal sportovní web thescore.com.

Sestřih zápasu USA – CZE.
Livesport CZ + SK

Agentura AP poznamenala, že český tým dokázal Američanům vstřelit gól v přesilové hře, což se na šampionátu nepovedlo nikomu jinému. "Američané ubránili všech 13 přesilovek, kterým v základní části turnaje čelili," uvedla agentura.

Doplnila také, že autor gólu Pavel Zacha stejně jako jeho spoluhráč z Bostonu David Pastrňák hráli na pražském mistrovství za Česko teprve druhý zápas po vyřazení Bruins ze Stanleyova poháru. AP si rovněž povšimla výkonu brankáře Lukáše Dostála, který pokryl všech 36 střel amerického týmu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Enetpulse

Přehled zápasu USA – Česko 0:1

Pavouk play off MS