Dostál v NHL předčil Vejmelku a připsal si už pátou výhru v sezoně, Gudas zaznamenal asistenci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dostál v NHL předčil Vejmelku a připsal si už pátou výhru v sezoně, Gudas zaznamenal asistenci
Lukáš Dostál opět dovedl Anaheim k výhře.
Lukáš Dostál opět dovedl Anaheim k výhře.Profimedia
Lukáš Dostál (23) předčil v NHL v českém brankářském souboji Karla Vejmelku (27) a dovedl Anaheim 32 zákroky k výhře 4:3 v prodloužení nad Arizonou. Gólman poražených kryl 25 střel, třikrát jej překonal hrdina zápasu Troy Terry (3+1). Výhru kalifornského klubu podpořil jednou asistencí Radko Gudas (33).

Anaheim – Arizona 4:3p

Anaheim vedl v desáté minutě 2:0 brankami Terryho v přesilových hrách. Americký útočník se prosadil střelou z pravého kruhu a z dorážky. Arizona ale třemi trefami otočila skóre. Ještě v úvodní třetině vyrovnala, když vydařenou souhru zakončil z blízka Lawson Crouse a z úniku vyzrál Logan Cooley na Dostála.

"Nejhorší je, když vedete 2:0, že si začnete myslet, že to bude lehké," uvedl trenér Anaheimu Greg Cronin, jehož svěřenci vyhráli pátý zápas v řadě. "Jakmile nejste dost agresivní, nebruslíte, tak se soupeř dostane do hry a vypracuje si gólové šance. Měli jsme štěstí, že jen vyrovnali a že nám nevstřelili více branek," doplnil.

Obrat dokonal ve 35. minutě Crouse, který na hranici brankoviště zpracoval přihrávku, puk si posunul na bekhend a přehodil levý beton Dostála. Crouse těsně před svou druhou trefou v zápase sváděl souboj s Gudasem a poslal jej na led. Český obránce po gólu vyčítavě pohlédl na rozhodčího.

Gudas v úvodu třetí třetiny vybojoval přesilovou hru, když udržel chladnou hlavu a nenechal se vyprovokovat od Jacka McBaina k bitce. Anaheim početní převahu nevyužil, ale zhruba minutu po jejím vypršení tečoval Leo Carlsson za Vejmelkova záda střelu Terryho. Gudas si připsal u gólu druhou asistenci.

V prodloužení zkompletoval hattrick Terry z přečíslení dva na jednoho a zařídil Anaheimu bonusový bod. Dostál, který za stavu 2:3 kryl sólový únik, vychytal pátou výhru z šesti utkání v sezoně a má úspěšnost zásahů 92 procent. Jedinou porážku si připsal před dvěma týdny právě s Arizonou.

Další zápasy NHL

Dallas prohrával 0:1 a 1:2, ale v prostřední třetině otočil na 4:2. Výhru udržel zejména díky výkonu gólmana, Jake Oettinger zneškodnil 43 střel včetně 21 pokusů domácích ve třetí třetině a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Na straně vítězů scházel Radek Faksa kvůli zranění v horní části těla.

Colorado dovedl k výhře ve své premiéře v novém působišti gólman Ivan Prosvětov. Klub jej získal začátkem října poté, co umístil na seznam zraněných hráčů Pavla Francouze. Ruský brankář zneškodnil 27 střel a trenér Avalanche Jared Bednar označil jeho výkon za excelentní. "Byl nejlepším hráčem na ledě," dodal útočník Mikko Rantanen (1+1) na adresu Prosvětova, který kryl i tři Vránovy střely.

Výsledky NHL