Gudas už boduje a bojuje za Ducks. V Ottawě funguje česká spolupráce Smejkal-Kubalík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gudas už boduje a bojuje za Ducks. V Ottawě funguje česká spolupráce Smejkal-Kubalík

Radko Gudas má v Anaheimu na dresu "áčko".
Radko Gudas má v Anaheimu na dresu "áčko".Profimedia
Další porci přípravných zápasů měla v noci na čtvrtek v programu kanadsko-americká NHL. A k vidění byla opět řada českých mladíků, ale také zkušených hráčů, kteří před sezonou změnili dres. Do Anaheimu zamířil ranař Radko Gudas a hned při své premiéře v dresu Ducks si připsal asistenci. K výhře Kačerů pomohl 45 zákroky i brankář Lukáš Dostál. Spolupráce dvou reprezentantů zafungovala také v Montrealu, kde hrála Ottawa. V barvách Senators se blýsklo duo Jiří Smejkal, Dominik Kubalík – první jmenovaný přihrával, druhý pálil.

Montreal – Ottawa 4:3

Kubalík na branku z utkání proti Torontu navázal v úvodu druhé třetiny, kdy zakončil rychlou přesilovkovou kombinaci. Josh Bailey poslal puk za branku na Smejkala, ten se dlouho nerozpakoval a mezi kruhy našel volného krajana, pro kterého nebyl problém zakončit a snížit na 1:2.

Ottawa zásluhou dvou branek Mathieua Josepha do konce druhé třetiny skóre otočila, závěrečné dějství ale patřilo Montrealu, který dvěma trefami rozhodl o výhře 4:3. Vítěznou trefu v 52. minutě obstaral nejlepší střelec Canadiens z minulého ročníku Cole Caufield.

Toronto – Buffalo 5:2

Buffalo po výhrách nad Washingtonem a Bostonem poprvé v přípravě na novou sezonu neuspělo. Sabres proti Torontu nepomohla ani asistence Lukáše Rouska. Český útočník se v závěru druhé třetiny zapojil do akce před brankou na 2:3, kterou přesnou ranou od modré čáry vstřelil finský bek Henri Jokiharju.

Buffalo ve třetí třetině na kontaktní gól nenavázalo, naopak dvakrát inkasovalo a prohrálo jednoznačně 2:5. Toronto v městě St. Thomas vyhrálo poprvé v přípravě. Hlavní podíl na vítězství Maple Leafs měl obránce Conor Timmins, který dva góly vstřelil a dva připravil.

Anaheim – San Jose 4:2

Hned pětice českých hokejistů se představila v zápase Anaheim - San Jose. Za domácí Ducks celý zápas odchytal Dostál a téměř 21 minut na ledě strávil Gudas. Na druhé straně v sestavě nechyběli útočníci Filip Zadina s Adamem Raškou a bek Radim Šimek.

Po utkání byla spokojenější domácí dvojice, která se výraznou měrou podílela na výhře 4:2. Dostál byl za svých 45 zásahů vyhlášen druhou hvězdou zápasu. V týmu Sharks dostal největší prostor Zadina, který odehrál přes 17 minut. Utkání ale zakončil se dvěma zápornými body ve statistice plus/minus. Raška se Šimkem na ledě nestrávili ani deset minut.

Nashville – Tampa Bay 1:2pp

V dresu Tampy Bay se poprvé v předsezonní přípravě představil český útočník Gabriel Szturc. Dvacetiletý forvard, který v juniorském celku Kelowna Rockets v uplynulém ročníku Western Hockey League nasbíral 79 bodů v šedesáti zápasech, za necelých jedenáct minut na ledě nebodoval. Tampa Bay přesto porazila Nashville 2:1 v prodloužení a po nevydařeném úvodním duelu přípravy proti Carolině poprvé vyhrála.

Winnipeg – Calgary 2:3sn

O svou pozici v kádru Calgary bojuje Adam Klapka. Třiadvacetiletý útočník, který prošel mládeží Slavie a Liberce, odehrál třetí zápas během čtyř dnů a přispěl Flames k výhře 3:2 po samostatných nájezdech nad Winnipegem. Český útočník v zápase nebodoval, ale upozornil na sebe rvačkou s Tyrelem Bauerem.

Vegas – Los Angeles 3:4pp

Třetí zápas v přípravě nezvládli hokejisté Vegas. Obhájci Stanley Cupu podlehli Los Angeles 3:4 v prodloužení a na vítězství zatím čekají. Hattrickem se na výhře Kings podílel třiadvacetiletý Akil Thomas.

Další přípravné zápasy NHL