Smejkal pomohl v premiéře Ottawě k výhře nad Torontem, bodovali i další Češi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Smejkal pomohl v premiéře Ottawě k výhře nad Torontem, bodovali i další Češi

Radim Zohorna si v zápase s Columbusem připsal asistenci.
Radim Zohorna si v zápase s Columbusem připsal asistenci.Profimedia
Jiří Smejkal (26) pomohl při své premiéře v barvách Ottawy jednou přihrávkou k vítězství v úvodním přípravném utkání nad Torontem 3:2. Nejvíce byl z českých hráčů vidět Tomáš Hertl (29), jenž dovedl 3 body (1+2) San Jose k výhře 5:2 nad Vegas. Asistence zaznamenali také další útočníci Matěj Blümel (23) z Dallasu, Lukáš Rousek (24) z Buffala, Radim Zohorna (27) z Pittsburghu a obránce David Jiříček (19) z Columbusu.

Pittsburgh – Columbus 3:2sn

Pittsburgh v sestavě i s obráncem Liborem Hájkem, který se po působení v New York Rangers uchází na kempu Penguins o smlouvu, zdolal Columbus 3:2 po samostatných nájezdech. Zohorna, který se do pensylvánského klubu vrátil po sezoně strávené v Calgary a Torontu, v 10. minutě připravil úvodní gól duelu pro Alexandera Nylandera. Po Jiříčkově pasu v čase 57:57 vynutil nastavení Owen Sillinger.

Ottawa – Toronto 3:2

Smejkal, který s Ottawou podepsal 5. května jako nedraftovaný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu a vydal se bojovat o NHL ze švédského Oskarshamnu, byl v 19. minutě u branky na 2:0. Vrátil puk z pravého rohu k modré čáře Jakeu Sandersonovi, který jej předal Timu Stützlemu a německá opora Senators přes clonu překonala gólmana Keitha Petruzzelliho. Stützle přispěl k vítězství dvěma góly.

Washington – Buffalo 3:4sn

Rousek, jenž v minulé sezoně v NHL debutoval a drží si díky gólu a přihrávce ze dvou utkání za Sabres průměr bodu na zápas, přispěl k vítězství ve Washingtonu 4:3 po samostatných nájezdech. Ve 42. minutě asistoval u gólu Peytona Krebse na 2:2.

Dallas – Arizona 7:0

Třiadvacetiletý Blümel se uchází o to, aby v Dallasu rozšířil svou bilanci šesti utkání a jedné asistence v NHL po své první sezoně u Stars po loňském příchodu z Pardubic. V Cedar Parku v čase 16:11 po jeho asistenci zahájil kanonádu proti Arizoně Logan Stankoven a ve 29. minutě se účastník dvou mistrovství světa podílel i na brance Thomase Harleyho na 4:0.

San Jose – Vegas 5:2

V sestavě San Jose chyběl z pětičlenné české kolonie jen obránce Radim Šimek. Vedle Hertla nechyběli v ofenzivě Adam Raška a posila z Detroitu Filip Zadina a v obraně Jan Rutta, jehož Sharks získali z Pittsburghu. Čtyřiadvacetiletý Patera, který v minulé sezoně v dresu Golden Knights odchytal při debutu v NHL dva zápasy, ale není oficiálně řazen mezi držitele Stanley Cupu, inkasoval hned z první střely po 24 sekundách. Po Hertlově asistenci jej překonal Henry Thrun.

V 10. minutě přidal druhou branku střelou z pravého kruhu Hertl a za 46 sekund se prosadil i před Paterou osamocený Nathan Todd. Na snížení Ivana Barbaševa odpověděl 40 sekund před koncem úvodní části po Hertlově přihrávce opět Thrun. V 48. minutě vedli Sharks po brance Kylea Burroughse už 5:1. Výsledek upravil ještě ve druhé třetině Brett Howden. Do závěrečného dějství Pateru, jenž inkasoval pětkrát z 18 střel, nahradil Jesper Vikman.

Výsledky přípravných zápasů NHL