Klubová ikona Iginla se vrací do Calgary, bude poradcem manažera Conroye

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Klubová ikona Iginla se vrací do Calgary, bude poradcem manažera Conroye

Jerome Iginla odehrál v NHL za Calgary 16 sezon.
Jerome Iginla odehrál v NHL za Calgary 16 sezon.Profimedia
Bývalý útočník Jarome Iginla (45) se vrací do Calgary, za které odehrál v NHL 16 sezon. Dvojnásobný olympijský vítěz bude zvláštním poradcem nového generálního manažera Craiga Conroye (51), s nímž za Flames nastupoval na ledě. Kanadský klub to oznámil na svém webu.

"Když jsme hráli, tak jsme se vždy bavili o tom, jak budeme jednou v NHL také společně pracovat. A ten den konečně přišel," uvedl Conroy, jenž před třemi týdny nahradil odvolaného Brada Trelivinga.

Iginla odehrál v NHL 20 sezon. Flames vedl od roku 2003 až do své výměny v roce 2013 v roli kapitána. Drží klubové rekordy v počtu odehraných utkání, bodech a brankách.

"Jsem vděčný majitelům Flames a také Connymu za tuhle příležitost, díky níž se mohu vrátit do NHL. Musíme společně dokončit práci, kterou tady máme dvacet let rozdělanou," řekl Iginla.

Rodák z Edmontonu s nigerijskými kořeny je mistrem světa mezi seniory i juniory, vítězem Světového poháru, ale Stanley Cup nikdy nezískal. V roce 2004 Flames s Iginlou a Conroyem v týmu prohráli finále s Tampou Bay až po sedmi zápasech. Kýžené trofeje se Iginla nedočkal ani v Pittsburghu, Bostonu, Coloradu a Los Angeles. Kariéru ukončil před pěti lety.

"Věřím, že přínosem budou i mé zkušenosti, které jsem nabral po kariéře," uvedl Iginla, jenž je od sezony 2007/08 majitelem týmu Kamloops Blazers v juniorské WHL, ale pracoval i jako trenér a asistent u mládeže.

V Calgary, kterému utekla těsně účast v play off, skončil po sezoně i kouč Darryl Sutter. Jeho nástupcem se stal dosavadní asistent Ryan Huska.