Kubalík udělal gólovou tečku za přípravou. Vejmelka vychytal Anaheim, Mrázek asistoval

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kubalík udělal gólovou tečku za přípravou. Vejmelka vychytal Anaheim, Mrázek asistoval

Dominik Kubalík si připsal v posledním přípravném zápasem před startem NHL gól.
Dominik Kubalík si připsal v posledním přípravném zápasem před startem NHL gól.Profimedia
Karel Vejmelka (27) chytil v závěrečném přípravném utkání NHL hokejistům Anaheimu 29 střel, dovedl Arizonu k výhře 7:1 a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Z českých gólmanů zasáhl do hry ještě Petr Mrázek (31), který si připsal asistenci, ale také inkasoval pětkrát z 23 střel při prohře Chicaga 3:5 v St. Louis. Dominik Kubalík (28) vstřelil jednu branku Ottawy, která doma podlehla Montrealu 4:6.

Arizona – Anaheim 7:1

Anaheim si vytvořil klíčový náskok v druhé třetině, v níž odskočil z 1:0 na 5:0. Vejmelka přišel o čisté konto až v 50. minutě, když jej překonal Pavel Minťukov z dorážky v přesilové hře. Na druhé straně inkasoval všechny branky Alex Stalock a jeho náhradník Lukáš Dostál zůstal jen na střídačce. O branky Ducks se postaralo sedm různých střelců.

St. Louis – Chicago 5:3

St. Louis vedlo už v šesté minutě 2:0 a v polovině zápasu 4:1. Mrázka překonal dvakrát Robert Thomas, jednou v přesilové hře z dorážky a podruhé využil toho, že se český gólman dostal při zákroku mimo branku. Další dvě branky vstřelili Nikita Alexandrov a Mackenzie MacEachern z brejkových situací. Za Chicago se prosadili Lukas Reichel, Joey Anderson a po asistenci Mrázka snížil na 3:4 individuální akcí MacKenzie Entwistle.

Skóre uzavřel Jake Neighbours, který zůstal před Mrázkem sám a bekhendovou kličkou pojistil výhru St. Louis. V dresu vítězů nastoupil Jakub Vrána, ale nebodoval.

Ottawa – Montreal 4:6

Kubalík se prosadil z rychlého protiútoku a svým třetím gólem v přípravě snížil v polovině utkání na 2:3. Odstartoval tím obrat Ottawy, která ještě v 54. minutě vedla 4:3, ale závěr patřil Montrealu. Výhru Canadiens 6:4 zpečetil kuriózním způsobem Arber Xhekaj, jehož střela prošla dírou v síti, což odhalily až záběry u videa. Na straně poražených patřil Jiří Smejkal se čtyřmi střelami k nejaktivnějším, ale vyšel naprázdno.

Los Angeles – Vegas 4:7

Poslední hrací den přípravy před startem NHL zářil Jack Eichel, který se podílel pěti body (2+3) na výhře Vegas 7:4 v Los Angeles. Zdatně mu sekundoval Jonathan Marchessault (1+3). Obhájce Stanleyova poháru rozhodl ve třetí třetině, kterou ovládl v poměru 4:0.

Minnesota – Dallas 4:0

Matěj Blümel se stejně jako jeho spoluhráči neprosadili v Minnesotě, kde Dallas prohrál 0:4. Domácí vstřelili tři branky v poslední třetině. Filip Gustavsson byl zvolen nejlepším hráčem utkání, ve kterém kryl 22 střel včetně dvou Blümelových pokusů. V sestavě poražených scházel Radek Faksa.

Washington – Columbus 2:4

Columbus s Davidem Jiříčkem v obraně otočil ve Washingtonu zápas třemi góly ve třetí třetině a vyhrál 4:2. Vítěznou branku vstřelil Adam Fantilli, trojka letošního draftu.

Příprava NHL