Vrána v přípravě NHL roztáhl křídla, jeho dva góly a asistence ale Blues nestačily

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vrána v přípravě NHL roztáhl křídla, jeho dva góly a asistence ale Blues nestačily

Jakub Vrána se v St. Louis zase střelecky našel.
Jakub Vrána se v St. Louis zase střelecky našel.Profimedia
Český útočník Jakub Vrána dal v pondělním přípravném utkání na NHL dva góly a u dalšího asistoval, hokejisté St. Louis ale prohráli s Columbusem 3:5 a na výhru čekají již tři zápasy. Na vítězství nedosáhlo ani Toronto s Davidem Kämpfem nebo Pittsburgh s Radimem Zohornou. Radovali se naopak Dominik Kubalík z Ottawy a Tomáš Nosek hrající za New Jersey.

Columbus – St. Louis 5:3

St. Louis na ledě Columbusu vůbec nezvládlo vstup do zápasu. Blues po první třetině prohrávali 0:3 a v čase 24:49 jim další ránu zasadil Cole Sillinger. Hokejisté ze státu Missouri zápas zdramatizovali zejména díky Vránovi, který do St. Louis přišel v březnu z Detroitu.

Český útočník ve 32. minutě snížil, o dvě minuty později připravil branku pro Sammyho Blaise a v čase 42:50 vstřelil kontaktní gól. Vítěz Stanley Cupu z roku 2018 vylepšil svoji předsezonní bilanci na tři góly a dvě asistence a poněkolikáté ukázal, že pokud zůstane zdravotně v pořádku, může atakovat třicetigólovou hranici.

Proti Blue Jackets se odchovanec pražských Letňan dvakrát prosadil z pravého kruhu pro vhazování. V prvním případě si rychle zpracoval puk, který promáchl Kevin Hayes, a prostřelil přesouvajícího se brankáře. Při druhé trefě tvrdou ranou zápěstím zakončil přesilovkovou kombinaci.

Blues ve třetí dvacetiminutovce nedokázali srovnat a při závěrečném risku bez brankáře inkasovali.

New Jersey – NY Islanders 6:5

New Jersey v předsezonní přípravě vyhrálo i pátý zápas. Devils v přestřelce zdolali New York Islanders 6:5 a jako jediní zatím neztratili ani bod. Hattrickem a asistencí se blýskl švédský útočník Jesper Bratt. O jeden gól méně dal obránce John Marino. Nosek odehrál 17 a půl minuty a zápas zakončil se dvěma zápornými body ve statistice plus/minus. Brankář Vítek Vaněček zůstal pouze na střídačce.

Pittsburgh – Ottawa 0:3

Střetnutí Pittsburghu s Ottawou přineslo souboj dvou českých útočníků. Po zápase mohl být spokojenější Kubalík, jehož Ottawa porazila Zohornův Pittsburgh 3:0. Gól a asistenci zaznamenal Tim Stützle, Češi nebodovali.

Toronto – Montreal 4:5pp

Toronto zaváhalo po třech výhrách. Maple Leafs v závěru zápasu s Montrealem přišli o dvoubrankový náskok a v prodloužení inkasovali z hole Nicka Suzukiho. Kämpf za poražený celek odehrál lehce přes 14 minut a upozornil na sebe čtyřmi srážkami.

Ve zbylých zápasech Boston bez českého zastoupení podlehl Philadelphii 1:3 a prohrál potřetí za sebou. Calgary přehrálo Winnipeg 5:4 a další celek z Alberty Edmonton porazil Seattle 4:1. Výhru Oilers dvěma góly řídil dvacetiletý útočník Xavier Bourgault.

Další zápasy přípravy NHL