Montreal na ledě New Jersey úřadoval v posledních minutách, Detroit slaví potřetí za sebou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Montreal na ledě New Jersey úřadoval v posledních minutách, Detroit slaví potřetí za sebou
Aktualizováno
Montreal úřadoval v posledních minutách,
Montreal úřadoval v posledních minutách, Profimedia
Hokejisté New Jersey podlehli v NHL doma Montrealu 2:3 gólem z 56. minuty. Detroit vyhrál na ledě Floridy 3:2 v prodloužení a zastavil ve vzájemných zápasech sérii deseti proher. Do středečního programu nezasáhl ani jeden český hráč.

New Jersey –⁠⁠⁠ Montreal 2:3

Nic Daws dostal přednost v brance New Jersey před Vítkem Vaněčkem ve třetím utkání za sebou a ve 13. minutě jej zblízka překonal Juraj Slafkovský. V čase 34:45 zvýšil Joshua Roy svým prvním gólem v NHL.

Montreal doplatil na faul Nicka Suzukiho vysokou holí, který rozhodčí ocenili čtyřminutovým trestem. Domácí využili v úvodu třetí třetiny obě přesilové hry. Během 51 sekund skórovali Luke Hughes a Alexander Holtz. Zápas rozhodl Cole Caufield v 56. minutě z dorážky.

"Nebylo příjemné začínat třetinu v tak dlouhém oslabení. Takové věci se ale stávají a věděli jsme, že to může soupeře nakopnout. Líbilo se mi, že nás rychlé góly nerozhodily. Pokračovali jsme ve své hře, zatlačili je a našli cestu k vítězství," uvedl Caufield, který vstřelil šestý vítězný gól v sezoně. Nastupuje v jedné lajně se Slafkovským a Suzukim. Jejich formace si připsala deset bodů v posledních třech zápasech (5+5).

Zápas nabídl i souboj dvou nejvýše draftovaných hráčů roku 2022, obou pocházejících ze Slovenska. V obraně New Jersey nastupoval Šimon Nemec a v útoku Montrealu Slafkovský. "Trochu jsem k němu mluvil, ale byl docela soustředěný na zápas," uvedl Slafkovský, jednička předloňského draftu.

Florida –⁠⁠⁠ Detroit 2:3p

Florida vedla 1:0 a 2:1. Skóre otevřel na začátku druhé třetiny Sam Reinhart, který vstřelil gól v osmém utkání za sebou a vytvořil tím nový klubový rekord. Na kontě má už 33 tref a ztrácí jen jednu branku na Austona Matthewse, který vede tabulku střelců.

Detroit vyrovnal ve 32. minutě tečí Michaela Rassmusena, ale za 16 sekund odpověděl Gustav Forsling. Ve zbytku zápasu se ale už prosazovali jen hosté. Robby Fabbri ve 47. minutě vyrovnal a Dylan Larkin rozhodl prodloužení v přesilové hře.

Detroit porazil Floridu poprvé od února 2021. Během série deseti proher získal jen dva body. "Poslední dobou se nám proti nim nedařilo. Mají dobrý tým, takže nám zvedne sebevědomí, že jsme je porazili. Ale už minule jsme odehráli proti Floridě slušný zápas (prohra 0:2 v listopadu). Obě utkání měla nádech play off," řekl Larkin.

Detroit je v lednu ve formě. Získal 13 ze 14 možných bodů a posunul se ve Východní konferenci na postupové příčky do play off.