Týden v NHL: Tři pytle plné čepic, ničitelé posledních šampionů, Šmíd věří Carolině

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Týden v NHL: Tři pytle plné čepic, ničitelé posledních šampionů, Šmíd věří Carolině
Týden v NHL: Tři pytle plné čepic, ničitelé posledních šampionů, Šmíd věří Carolině
Týden v NHL: Tři pytle plné čepic, ničitelé posledních šampionů, Šmíd věří Carolinětwitter.com/EdmontonOilers
Hokejová NHL má za sebou další kompletní týden. Kdo během něj nasbíral nejvíc bodů, který gólman zazářil, co se objevilo na sociálních sítích a co zaujalo experta Livesport Zpráv a dlouholetého hráče zámořské soutěže Ladislava Šmída? To vše v pravidelné pondělní rubrice Týden v NHL.

Nejproduktivnější hráč

Sam Reinhart z Floridy se stal prvním hráčem sezony 2023/24, který dokázal bodově ovládnout dva různé týdny ročníku. Ve třech zápasech sice jen šestkrát vystřelil na branku, ale to nevadí, druhý muž draftu z roku 2014 totiž hlavně nahrával. Z osmi bodů bylo hned sedm za asistence, čtyři zaznamenal během sobotní výhry 5:2 nad Columbusem.

Brankář týdne

Tři gólmani sice dokázali vyhrát tři utkání, ale žádný z nich neměl tak dobrá čísla, jako Petr Mrázek ve dvou bitvách proti Anaheimu a St.Louis. Kalifornský klub vynuloval, od Blues dostal jedinou branku a celkem tedy zastavil 75 střel ze 76 možných. Jeho procentuální úspěšnot zákroků se vyšplhala na vynikajících 98,7%. "Každý zápas je jako skála, drží nás celý rok," chválil hvězdný chicagský spoluhráč Connor Bedard.

Čech týdne

Světlo naděje v utrápené sezoně San Jose. Tomáš Hertl podává čím dál lepší výkony a je jedním z mála hráčů Sharks, kteří za ročník 2023 zaslouží pochvalu. Týden načal šestým hattrickem kariéry, kterým pomohl porazit 5:4 v prodloužení NY Islanders a pokračoval dvougólovým zápisem proti Detroitu, který San Jose porazilo 6:5 v prodloužení. Za tři utkání získal šest bodů (5+1), průměrně sbírá 0,89 bodu na zápas.

Highlight týdne

Potkat za sebou v kalendáři pět posledních vítězů Stanley Cupu není zrovna nic snadného a jednoho by to mohlo až vyděsit. Arizona se k tomu ale postavila čelem, postupně zastavila Vegas, Tampu Bay, Colorado, St.Louis a Washington a dokázala něco, co se nikomu nepovedlo celých 78 let.

Poté, co porazili pět šampionů, Coyotes prohrávali.
Poté, co porazili pět šampionů, Coyotes prohrávali.Livesport

Pro českého fanouška jen škoda, že u série výher nebyl Karel Vejmelka, ale jeho konkurent Connor Ingram, který ho v této sezoně zatím jednoznačně přehrává. Během pětizápasové série proti šampionům navíc inkasoval jen pět branek.

Statistika týdne

Los Angeles Kings nepřestávají v této sezoně překvapovat. Když ve čtvrtek kalifornský klub vyhrál na ledě slavného Montrealu 4:0, šlo pro tým o jedenáctou výhru na cizím ledě v řadě, a takhle ještě žádný tým v historii NHL neodstartoval. Ani Kings, když mívali v kádru Waynea Gretzkyho...

Série skončila až v sobotu, kdy Kings podlehli New York Islanders 2:3 v prodloužení.

Ze sociálních sítí

Tři góly vstřelené jedním hráčem = čepice na ledě. Samozřejmě v případě, že se mu povede hattrick dát na domácím ledě. Jak to pak se všemi pokrývkami hlavy vypadá, to předvedl Zach Hyman z Edmontonu, který zaznamenal ve středu třetí hattrick kariéry, a to proti Carolině. S třemi pytli pak v šatně zapózoval.

Fotografie týdne

Úterý byl velký den pro rodinu Hughesů, v lize se proti sobě postavili bratři Quinn z Vancouveru a Jack s Lukem z New Jersey. Před zápasem zapózovali a pak to rozjeli! Devils nakonec na kanadském ledě vyhráli 6:5 a rodiče v hledišti mohli být pyšní. Quinn – kapitán domácích – přihrál na dva góly a byl nejvytěžovanějším hráčem Vancouveru. Jack skóroval a dvakrát nahrával a Luke přidal jednu branku. Tenhle večer patří do rodinného rámečku.

Pohled Ladislava Šmída

"Na Carolině je teď celkem deka, prohrála minulý týden všechny čtyři zápasy proti kanadským týmům a hráči měli dokonce sezení za zavřenými dveřmi. Viděl jsem je ve středu hrát proti Edmontonu, skončilo to 1:6 a Hurricanes předvedli opravdu špatný výkon. Dokonce během toho utkání trenér Rod Brind’Amour říkal, že letos je takhle špatně hrát neviděl a že potřebuje víc od svých nejlepších hráčů. Od Hurricanes se toho letos hodně čeká, a to není nikdy snadné. Taky jsem v takových mužstvech působil, například v Liberci. Jakmile se nedaří, tlak je velký a ty pořád posloucháš, že musíš víc trénovat a být lepší.

Řešení podobných krizí začíná pohovory s trenéry, pokračuje to s generálním manažerem... Ale za mě to nejlepší, co může pomoci, je když si sednou sami hráči a o podobný mítink si řeknou. Bez trenérů či vedení. A tam si to vyříkají. Na jednom místě sedí třeba 25 frajerů, sem tam z toho může být nějaká hádka, ale takhle si to říct je prostě nejlepší. Snad to Carolině pomůže, tým mají jeden z nejlepších na Východě a myslím si, že to otočí."