Nylander zajistil Torontu výhru nad Minnesotou při loučení se Stockholmem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nylander zajistil Torontu výhru nad Minnesotou při loučení se Stockholmem

William Nylander si proti Minnesotě kromě vítězného gólu připsal i asistenci.
William Nylander si proti Minnesotě kromě vítězného gólu připsal i asistenci.Profimedia
Toronto uzavřelo NHL Global Series ve Stockholmu výhrou nad Minnesotou 4:3 v prodloužení. V čase 63:09 o ní rozhodl švédský útočník William Nylander (27), který si v utkání připsal i asistenci. Třemi body za gól a dvě přihrávky zazářil v dresu vítězů obránce Morgan Rielly (29), Český útočník David Kämpf (28) za Maple Leafs nebodoval.

Minnesota – Toronto 3:4p

Toronto získalo v Avicii (Globe) Areně plný počet čtyř bodů, protože v pátek vyhrálo nad Detroitem 3:2. Wild se vracejí do Spojených států amerických s jediným bodem, poté co v sobotu podlehli Ottawě 1:2 po samostatných nájezdech. Čtyřdenní program ve Stockholmu nabídl už ve čtvrtek také duel Ottawy s Detroitem (5:4 v prodloužení).

Minnesota se ujala vedení po 157 sekundách. Gólmana Josepha Wolla překonal střelou na lapačku obránce Jon Merrill, který dal první branku v sezoně. Vyrovnat mohl kapitán Maple Leafs John Tavares, ale trefil jen horní tyč. Při trestu Matse Zuccarella pomohla Marcu-Andremu Fleurymu tyč také po střele Riellyho.

V čase 12:43 při trestu Jareda Spurgeona už Toronto vyrovnalo. Kanonýr Auston Matthews dorazil puk za Fleuryho po střele Williama Nylandera a se 14 góly se dotáhl v čele tabulky střelců na Kylea Connora z Winnipegu. Nylander, který k výhře nad Detroitem pomohl gólem a dvěma asistencemi, bodoval i v 17. utkání od startu sezony.

Ve druhém dějství se stav nezměnil, přestože měli Wild k dispozici tři přesilové hry. Ve 45. minutě získal pro Maple Leafs po Matthewsově přihrávce Rielly střelou z levého kruhu dvoubrankový náskok. Za 108 sekund vrátil Wild do hry obránce Jake Middleton, který se trefil od modré čáry. Ve 49. minutě smazal ztrátu Mats Zuccarello, který z brankoviště usměrnil do odkryté branky přihrávku Brocka Fabera.

V úvodu nastavení nevyužil šanci Wild Joel Eriksson Ek. Rozhodl Nylander, který projel kolem Marcuse Johanssona, natlačil se před Fleuryho a forhendem poslal puk nad jeho vyrážečku.

Další výsledky NHL