Gudasovi setkání s Floridou nevyšlo, počtvrté v řadě už nebodoval. Winnipeg porazil Buffalo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Gudasovi setkání s Floridou nevyšlo, počtvrté v řadě už nebodoval. Winnipeg porazil Buffalo
Radko Gudas nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům.
Radko Gudas nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům.Profimedia
Radko Gudas (33) neprotáhl v NHL třízápasovou bodovou sérii a s Anaheimem podlehl doma Floridě 1:2. Jeho spoluhráč Lukáš Dostál (23), který v posledním startu inkasoval osmkrát, plnil roli náhradního gólmana. Ve druhém utkání pátečního programu zdolal Winnipeg na svém ledě Buffalo 3:2.

Anaheim – Florida 1:2

Florida si vypracovala v úvodní třetině klíčový dvougólový náskok. Po přihrávce zpoza branky se prosadil Eetu Luostarinen, jemuž se Gudas marně snažil zabránit v zakončení. Na 2:0 zvýšil Oliver Ekman-Larsson.

Anaheim snížil v přesilové hře trefou Franka Vatrana, ale i přes jasnou střeleckou převahu ve třetí třetině (15:3) už nevyrovnal. Byť si Jakob Silfverberg v 51. minutě myslel, že vyrovnal. Domácí útočník obkroužil branku, zasunul puk u levé tyče, kde jej vykopl betonem Anthony Stolarz. Podle některých záběrů to vypadalo, že kotouč přešel brankovou čáru, ale rozhodčí po zhlédnutí videa gól neuznali.

"K tomu nemusím nic říkat. Každý, kdo viděl opakovaný záběr, si může udělat vlastní názor," konstatoval trenér Anaheimu Greg Cronin. "Viděl jsem stejnou věc jako šestnáct tisíc lidí v hale. Ale respektuju, jak to vyhodnotili v Torontu (videorozhodčí)," podotkl.

Kouč Anaheimu zároveň uznal, že za prohrou stojí výkon z úvodních dvou třetin. "Nehráli jsme dobře, měli jsme štěstí, že jsme prohrávali jen o dva góly. Zabrali jsme až ve třetí třetině, povzbudil nás gól a usadili jsme se v jejich pásmu. Hráli jsme s potřebným nasazením, ale už bylo pozdě a nestačilo to," doplnil Cronin.

Florida vyhrála v listopadu sedmé z devíti utkání. Ve třetí třetině ale přišla o lídra Aleksandra Barkova, který po střetu koleno na koleno s Jacksonem LaCombem zamířil na ošetřovnu a už se nevrátil.

Pro Gudase byl zápas speciální, ještě v červnu bojoval s Floridou ve finále NHL o Stanleyův pohár. Proti bývalým spoluhráčům strávil na ledě 23 minut, během kterých dvakrát vystřelil a připsal si čtyři bloky a pět srážek. Český obránce bodoval v každém z předchozích tří utkání (2+2), ale tentokrát vyšel naprázdno.

Winnipeg – Buffalo 3:2

Winnipeg vměstnal všechny branky mezi 25. až 29. minutu. První dva góly zápasu vstřelili Cole Perfetti, který skóroval v pátém duelu v řadě, a Mason Appleton. "Kladu větší důraz na to, abych více střílel, a padá to," vysvětlil aktuální formu jednadvacetiletý Perfetti.

Buffalo snížilo za 23 sekund z dorážky Alexe Tucha, ale domácím vrátil dvoubrankový náskok Nikolaj Ehlers. Hosté, kteří vyhráli na střely 28:18, už jen zdramatizovali utkání trefou JJ Peterky z úniku.

"Hráči vědí, že chci, aby přidali," uvedl trenér Buffala Don Granato, který mužstvu o druhé přestávce vytýkal pasivitu. "Třetí třetina se mi už líbila. Kluci se konečně probrali a bojovali místo toho, aby čekali, co se stane. Jen je potřeba, aby takhle hráli od začátku, a budeme úspěšní," doplnil kouč. Jeho svěřenci patří v tabulce Východní konference k nejhorším týmům.

Tabulka NHL